Epoque Quartet - smyčce plné jazzu

Praha - Sobotní večery v La Fabrice od ledna 2009 patří Jazzovým variacím. Hudební večery představují poučený výběr z české jazzové současné scény. Dnešní večer bude pod taktovkou originálního smyčcového kvarteta EPOQUE QUARTET, které vzniklo na počátku roku 1999. Čtyři vynikající sólisty a komorní hráče s bohatými pódiovými zkušenostmi přivedla ke společné práci nejen názorová shoda a příbuznost uměleckého naturelu, ale především mimořádné nadšení pro žánry obvykle nezařazované pod hlavičku "vážné hudby" - jazz, rock a funk.

Ačkoliv skladby klasické kvartetní literatury zůstávají nedílnou součástí programů tohoto tělesa, citlivý přístup k netradičním aranžmá mu přináší nové možnosti využití smyčcových nástrojů a zároveň umožňuje nebývalou šíři repertoárového záběru, na našich i zahraničních pódiích ojedinělou.

Epoque Quartet předvede tvorbu tří minimalistických autorů Philipa Glasse, Michaela Nymena a Terryho Rileyho. Jazz zastoupí ukázky z dílny soudobých českých autorů Jana Kučery a Petra Wajsara. 

Členové kvarteta - houslisté David Pokorný a Vladimír Klánský, violista
Vladimír Kroupa a violoncellista Vít Petrášek - jsou laureáty několika světových soutěží (dvojnásobná první cena soutěže v rakouském Liezenu, první cena mezinárodní kvartetní soutěže L. van Beethovena, cena Jeunes Musical) a soubor se úspěšně zúčastnil i dalších soutěží (např. Paolo Borciani Competition). Ze zahraničních zemí účinkoval mj. v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Francii, Itálii, Anglii, Izraeli, Japonsku, Řecku, Holandsku, Polsku, Bosně a Hercegovině.

EPOQUE QUARTET - La Fabrika - Praha 7 - Holešovice / sobota 11. 4. od 19:30.