R&B sbohem králi popu

Vídeň – Organizátoři vídeňského koncertu, který má být jedinou oficiální rozlučkovou akcí se zesnulým zpěvákem Michaelem Jacksonem, oznámili dnes jména účinkujících. Je jich zhruba polovina oproti předpokládanému počtu a není mezi nimi zatím žádná hvězda velikosti Madonny, Lionela Richieho nebo U2, o jejichž vystoupení se spekulovalo. Jisté naopak je, že 26. září v Schönbrunnu na koncertě s názvem Královské sbohem králi popu zahrají například Natalie Coleová nebo Chris Brown.

Účast podle zpěvákova bratra Jermainea a producenta Georga Kindela potvrdilo třináct umělců. Kromě zmíněných se na pódiu ve tvaru koruny objeví také současné americké hvězdy R&B Mary J. Bligeová a Akon, skupina Sister Sledge, US5 nebo americká herečka Angela Bassetová.

Jména dalších hostů zveřejní organizátoři tento týden. Celkem by na rozlučkové akci mělo vystoupit dvacet až pětadvacet hvězd spolu s originální Jacksonovou doprovodnou skupinou a jeho tanečníky. Všichni účinkující chtějí na závěr koncertu zazpívat společně Michaelův hit We Are the World nebo Heal the World.

Na vídeňský koncert se podle organizátorů prodala už polovina vstupenek. Nejlevnější vyjdou v přepočtu zhruba na 1600 korun, nejdražší na 13 200 korun. Očekává se, že na koncert dorazí kolem 65 tisíc Jacksonových fanoušků, tříhodinové vystoupení bude v přímém přenosu také přenášet televize.