Škola Na Výsluní se stává Školou pro život

Praha - Rodinný seriál České televize Škola Na Výsluní pokračuje dalšími třinácti díly pod názvem Škola pro život. První díl s názvem Nová žákyně uvede ČT1 dnes v 18:10. Dětští hrdinové postupně dospívají, kluci s většími obtížemi než děvčata, a navzájem se mění i vztahy mezi nimi. Ačkoli tvůrci seriálu nelakují svět narůžovo, problémy dětí i dospělých ukazují s nadhledem a často na pozadí humorných situací.

Hlavním motivem Školy Na Výsluní byla snaha nové učitelky Kabátové o zachování malé venkovské školy, kam právě nastoupila, a o integraci její neslyšící dcery Lenky do školního kolektivu. Ve Škole pro život se diváci setkají s novou spolužačkou Martinou, která žije v dětském domově.

Dál se rozvíjí peripetie vztahů mezi dospívajícími dětmi, jejich rodiči a kantory. Chybět nebude ani dobrodružství, které slibuje pátrání po záhadném žháři.

Škola pro život přinese i několik humorných situací - překvapení, které osmáci připraví celému učitelskému sboru a starostovi při rekonstrukci druhé pražské defenestrace, zážitek rodičů, když náhodně přijdou na umělecky ztvárněný záznam zhýralého mejdanu pánské části osmé třídy, nebo konspirační snahy počítačového maniaka Filipa o převýchovu bývalého bezdomovce Jardy v žádoucího partnera své maminky.

Autorem námětu a scénáře je opět autorská dvojice Eva a Ivo Pelantovi, režisérem Miroslav Balajka. V rolích dospělých se mohou diváci těšit na Veroniku Žilkovou, Pavla Řezníčka, Milenu Steinmasslovou, Pavla Kříže, Miroslava Vladyku, Igora Bareše, Simonu Stašovou, Vladimíra Javorského nebo Rostislava Čtvrtlíka.

Názvy jednotlivých dílů: Nová žákyně, Docela velký průšvih, Den žab, Úlety, Den vskutku historický, Základy sebeobrany, Příliš štědrý den, Dost dobrý mejdan, Třídní hodina, Koncert, Armáda spásy, Poslední parník, Konec osmé třídy.

  • Škola pro život autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1153/115261.jpg
  • Škola pro život autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1153/115259.jpg
  • Škola pro život autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1153/115265.jpg
  • Škola pro život autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1153/115263.jpg