Scream Ozzyho Osbourna nechce děsit

Praha – Rockový veterán Ozzy Osbourne vydal před pár dny nové album. Na desce Scream nechce bývalý člen legendární metalové skupiny Black Sabbath děsit své fanoušky pojídáním netopýrů jako v dávné minulosti. Nabízí dobromyslnou zábavu pro fanoušky ve věku svých vlastních dětí. Scream doprovodí osmnáctiměsíční celosvětové turné, jeho evropskou část zahájí Ozzy na open-air rockovém festivalu Řípfest. Ozzyho vystoupení bude jeho jediným koncertem v Česku i na Slovensku v letošním roce.

Album Scream je Ozzyho desátým sólovým albem, vychází tři roky po desce Black Rain. Větší část nahrával Osbourne ve svém domácím studiu The Bunker v Los Angeles. Vyměnil ale svého tradičního spolupracovníka, kytaristu Zakka Wyldea, za Guse G, který se narodil v roce 1980, tedy v době, kdy Ozzy vydal své první studiové album Blizard of Ozz. Výsledkem je svěží zvuk nové nahrávky.

Prvním singlem se stává skladba Let Me Hear You Scream, která si v dubnu odbyla světovou premiéru v seriálu Kriminálka New York.

Reportáž Petra Viziny (zdroj: ČT24)

Ozzy Osbourne zůstává hadrockovou legendou, která ctí žánr, ale zároveň není exponátem z muzea voskových figurín. Chystá obnovit svůj putovní festival Ozzfest, propůjčil svůj hlas k videohře a čeká ho rok a půl koncertování k nové desce. Populárního Ozzyho uvidí i čeští fanoušci - 28. srpna vystupuje na velkém koncertě v Krabčicích na úpatí hory Říp. Na jednodenní akci zahrají i Korn, Nazareth nebo Ken Hensley.

Vydáno pod