Pražské Islands posedmé spojuje hudba

Praha - Tradiční Klubová noc zahájí sedmý ročník mezinárodního hudebního festivalu United Islands (24. až 26. června). Ponocovat bude osmnáct pražských hudebních klubů, například Palác Akropolis, Rock Café nebo nově zrekonstruovaná Malostranská beseda, které nabídnou zdarma neokoukané české kapely. Hudební fanoušci se mohou těšit na Sunflower Caravan, Please the Trees, Basta Fidel nebo Green Smatroll.

Sedmý ročník United Islands přichází s rozšířením programu, počtu scén, diváckého zázemí i kapacity. Koná se opět v centru Prahy na vltavských ostrovech. Pořadatelé zachovali bezplatný vstup, za symbolickou stokorunu však nabídnou Partner Pass, což zájemcům umožní stát se individuálním partnerem festivalu.

Na letošním ročníku United Islands vystoupí stovka kapel z deseti zemí na čtyřech hlavních a čtyřech vedlejších pódiích rozmístěných vedle Střeleckého ostrova také na Kampě, Slovanském ostrově, Dětském ostrově a na přilehlých nábřežích. Novinkou je One Man Show scéna na lodi Tajemství, kde se představí Cirkus Ponorka, písničkář Justin Lavash nebo Biorchestr.

Události, komentáře o United Islands (zdroj: ČT24)

Dramaturgickým záměrem festivalu je opět nabídnout návštěvníkům výběr mladých a talentovaných kapel, které jinak nemají příležitost na běžných festivalech a koncertech vidět. "Jsem rád, že chuť objevovat nové kapely nemáme jen my, ale spolu s námi spousta příznivců United Islands,„ dodává hlavní dramaturg festivalu David Gaydečka. “Je obdivuhodné, kolik času jsou ochotni věnovat novým kapelám a naposlouchávají si společně s námi neoposlouchané objevy. Za neotřelou dramaturgií United Islands stojí spousta doporučení ze stran, kterým nasloucháme zase my."

Na úvod festivalu zahraje 25. června na pražských ostrovech španělská zpěvačka Amparo Sánchezová, která s novou kapelou představí na hlavní scéně festivalu na Střeleckém ostrově své aktuální sólové album.

Na ostrovech vystoupí i další významní zahraniční umělci. Pořadatelé již potvrdili účast skotského hudebního objevu, kytarové čtveřice The Cinematics. Jejich kytarový zvuk si podmanil mnoho fanoušků, do Prahy přijedou představit současné album Love and Terror. Až z Argentiny dorazí taneční kapela Intima, která je známá svou strhující show na živých vystoupeních. Zástupcem elektronické scény bude polská kapela Miloopa, která má za sebou úspěšná vystoupení po evropských klubech a festivalech.

Z tuzemských interpretů se mimo jiné představí Xindl X, Sporto, Midi lidi, Poslední výstřel, BraAgas či Burana orchester.

Více o United Islands a přebohatém doprovodném programu na stránkách festivalu.