Kryštof zahraje trošku jinak

Praha – Kapela Kryštof zahájí v sobotu 12. února v Ostravě speciální turné nazvané KRYŠTOFF/ON. V deseti městech tak tato populární skupina předvede netradiční spojení hudby s filmovou projekcí. Písničkám v živém provedení bude dělat kulisu „pop-punkový“ dokument mapující jejich kariéru, její historii od začátků v havířovských školních zkušebnách po koncerty před desetitisícem diváků ve velkých halách.

Diváci uvidí dvě a čtvrt hodiny trvající sestřih dokumentárních záběrů, které o sobě kapela nechává na svých cestách natáčet. Rozhovory s muzikanty a jejich vzpomínky na významné momenty historie kapely doplní klipy k písničkám, které budou muzikanti živě doprovázet. „Mapuje to zhruba naši historii a nějaké věci, které se mezi námi udály,“ vysvětluje frontman kapely Richard Krajčo. „Máme za sebou vyprodaná divadla, auly, s novou deskou jsme vyprodali kluby i haly, a tak jsme si řekli, že je potřeba přijít s něčím novým,“ dodává.

Návštěvníci koncertů uvidí záběry z původních zkušeben kapely i té současné, atmosféru velkých halových koncertů kapely či záběry z jejich zákulisí. „Jsou tam i témata jako ženy versus fanynky i naše spory v kapele, takže se tam objeví i nějaká ta hádka,“ láká na speciální koncert Krajčo. Někdejší pnutí a nedorozumění v kapele prý již muzikanti mají za sebou.

Richard Krajčo

„Povedlo se nám něco, o čem sní každý kluk, který si založí kapelu. Od malých klubů jsme přešli do kulturáků a velkých hal, na posledním turné jsme měli plné arény. Je to krásné a člověk si přeje, aby to ještě nějakou dobu trvalo.“

Stálost popularity této kapely je patrná i na jejích fanoušcích, kteří mají o vstupenky na turné po multikinech velký zájem. Jak sám Krajčo uvádí, je tento speciální koncert doprovázející dokument těžší než ten klasický. Úkol synchronizovat hudbu se záběry na plátně připadá bubeníkovi, který musí správně a v pravou chvíli navolit tempo.

Speciální koncerty se uskuteční v multikinech Cinestar. V Ostravě bude Kryštof koncertovat po oba víkendové dny a 14. února, poté se kapela přesune do Olomouce a Hradce Králové. Na březen si naplánovala vystoupení v Jihlavě, Českých Budějovicích, Liberci a Plzni. V dubnu se Kryštof představí publiku v Pardubicích a Mladé Boleslavi. Turné uzavře v Praze koncerty 16. až 18. dubna.