Filmové premiéry

Dlouho očekávaná adaptace kultovního komiksu Alois Nebel autorů Jaroslava Rudiše a Jaromíra 99 přináší temný příběh s neopakovatelnou atmosférou. Kromě snímku, k jehož realizaci použil režisér Tomáš Luňák poprvé v české kinematografii rotoskopii, přichází do kin drama Bez dechu, jež vypráví příběh Nathana, který se po zjištění, že je pohřešovaným dítětem, vydá hledat svou pravou identitu. Vztahy provázejí i třetí premiérový film s všeříkajícím názvem Kamarád taky rád. Je láska jen mýtem hollywoodských filmů? A mohou dva kamarádi, kteří pohrdají závazky, ze svého kamarádství vytěžit ještě něco navíc?

Alois Nebel - Příběh filmu začíná na podzim roku 1989 na železniční stanici Bílý Potok v Jeseníkách, kde slouží jako výpravčí Alois Nebel (Miroslav Krobot). Nebel je tichý samotář, kterého čas od času přepadne podivná mlha. Nejčastěji se mu v ní zjevuje Dorothe (Tereza Voříšková), oběť násilného odsunu Němců po 2. světové válce. Šedivé dny na nádraží v Bílém Potoce na sklonku socialismu líně plynou, výhybkář Wachek (Leoš Noha) společně se svým otcem (Alois Švehlík) kšeftují s důstojníky sovětské armády. Poklidnou atmosféru naruší jednoho dne Němý (Karel Roden), který překročí hranice se sekyrou v ruce, aby pomstil svoji matku. Halucinace nakonec Nebela přivedou do blázince a přijde o místo výpravčího. Vydá se do Prahy hledat jinou práci u dráhy a na hlavním nádraží najde svou životní lásku, toaletářku Květu (Marie Ludvíková). Nebel se rozhodne vrátit zpátky do hor, aby se znovu setkal s Němým a souboj s temnými stíny minulosti dovedl do konce.

Bez dechu - Mladý Nathan Harper (Lautner) jednoho dne objeví svojí fotografii na webové stránce s pohřešovanými dětmi. Rychle zjišťuje, že jeho „dosavadní“ otec a matka rozhodně nejsou jeho skutečnými rodiči. Nyní chce víc než cokoliv jiného odkrýt svoji pravou identitu. Do cesty se mu však připletou vládní agenti a začíná jej pronásledovat policie. Co stojí za tajemstvím jeho pravého jména a rodiny? Z pronásledování se stává divoká a nebezpečná hra o Nathanův život, ve které při něm stojí jeho přítelkyně Karen (Lily Collins). Svůj boj o pravdu ale Nathan nehodlá vzdát.

Kamarád taky rád - Dylan (Justin Timberlake) a Jamie (Mila Kunis) rozhodně nemají na usedlý život ani pomyšlení. Když si Newyorčanka Jamie, zaměstnaná jako hledačka nových příležitostí, vyzkouší své umění na uměleckém řediteli Dylanovi z Los Angeles, kterého přemluví, aby vzal svou vysněnou práci v New Yorku, uvědomí si oba, že jsou si velice podobní. Každý z nich má za sebou tolik zkrachovalých vztahů, že jsou ochotni zkrátka pustit lásku z hlavy a starat se jen o zábavu. Jakmile se tedy Dylan přestěhuje do New Yorku a začnou se spolu vídat častěji, užívají si spoustu legrace a sdílejí přesvědčení, že láska je jen mýtus z hollywoodských filmů. A právě tehdy se rozhodnou vyzkoušet báječně sexy a uvědoměle dospělý experiment. Rozšíří-li své přátelství o příležitostný a zcela nezávazný sex „bez jakýchkoliv emocí“, dokáží se vyhnout všem úskalím, která se nutně objevují, pokud někdo začne být víc než pouhý kamarád?