Filmové premiéry

Celovečerní debut slovinského režiséra a absolventa pražské FAMU Olma Omerzu se ve světové premiéře představil jako jediný český snímek již na prestižním festivalu Berlinale. Nyní mohou Příliš mladou noc prožít i diváci v českých kinech. Šanci poznat legendami opředenou postavu Pepika Hnátka nabízí snímek Okresní přebor, jenž je adaptací oblíbeného televizního seriálu. Romanticky laděné drama představí mladé novomanžele, jejichž zamilovaný svět naruší těžká nehoda, která ukáže, zda zůstanou Navždy spolu. S tragédií, která převrátí vztahy v rodině, se musejí vyrovnávat i hrdinové snímku Konečná uprostřed cesty, s nezájmem otce, jenž ho umístil do dětského domova, zase bojuje dvanáctiletý Kluk na kole. Na nebezpečnou výpravu do podsvětí s cílem osvobodit Dia a zachránit celé lidstvo se vydává statečný Perseus. Na jeho bedrech leží nelehký úkol – zarazit Hněv titánů.

Příliš mladá noc - Příběh filmu je o dvou dvanáctiletých klucích, kteří se den po Silvestru náhodně ocitnou na zvláštní oslavě v bytě mladé dívky a ve společnosti dvou dospělých mužů. Děti se v bytě zapomenou, prožijí svoje první setkání s láskou a sexualitou, přestanou vnímat čas a neuvědomí si, že se po nich doma shánějí a pravděpodobně už je hledá policie. Intimní aktuální příběh syrově a autenticky nahlíží na současné partnerské vztahy, přičemž nekompromisně odkrývá jejich prázdnotu. Děti se ve filmu dostávají do situací, před kterými by měly být, alespoň podle našich společenských zvyklostí, chráněny.

Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka - Film je adaptací na stejnojmenný televizní seriál. Jak naznačuje podtitul, ve snímku se objeví legendami opředená postava trenéra s licencí - Josefa Hnátka. Protože v samotném seriálu se tento muž vyskytoval pouze jako popel rozprášený na houslickém hřišti, rozhodli se tvůrci, že ho divákům představí i ve své živoucí podobě. Příběh celovečerního filmu je tak situován do doby jeho života a rozehrává dilema muže, pro něhož je fotbal celý jeho život. Dokonce víc než život. Titulní roli houslické persony ztvární divadelní režisér, umělecký šéf pražského Dejvického divadla a herec Miroslav Krobot.

Navždy spolu - Paige (Rachel McAdams) a Leo (Channing Tatum) představují mladé novomanžele, kteří jsou do sebe až po uši zamilovaní a žijí spokojeným životem umělců v Chicagu. Jedné zimní noci se při vánici stanou účastníky dopravní nehody. Leo ji přečká bez úhony, ale úraz hlavy připraví Paige o veškeré vzpomínky na vztah s manželem. Když se probere z kómatu, je pro ni Leo cizí člověk. Leo se náhle ocitá v bolestné situaci člověka, který je nucen znovu zažehnout lásku, na kterou čekal celý život, a získat si srdce své manželky ještě jednou. Z Paige se po duševní stránce stala znovu mladá studentka práv, kterou byla před pěti lety, ještě než potkala Lea a vydala se po cestě umění. Leo se ale nevzdává, rozhodne se začít znovu a chovat se k Paige tak, jako by se právě poznali, s nadějí, že jelikož se do sebe už jednou zamilovali, podaří se jim to znovu. Je to výzva, která prověří vše, čemu kdy věřil o lásce, o sobě a o posvátném slibu, který je součástí každého svatebního obřadu: slibu, že manželé zůstanou navždy spolu.

Konečná uprostřed cesty - Drama vypráví příběh ze života čtyřicátníků. Simone a Frank se právě se dvěma dětmi nastěhovali do nového domu a v tu chvíli se dozvídají tragickou zprávu: Frank má rakovinu a je smrtelně nemocen. Tato událost zcela změní praktický chod domácnosti, vztah členů rodiny k otci a pohled na to, co je umírání, láska a sebeobětování. Režisér analyticky s citem pro detail sleduje průběh nemoci a nevšedně pohlíží na tabuizované téma - smrti a umírání. Civilní snímek zachycuje obyčejné i dramatické situace, ve kterých nechybí optimistický náboj.

Kluk na kole - Dvanáctiletého Cyrila umístil jeho otec „dočasně“, než vyřeší své problémy, do dětského domova. Ve skutečnosti ale slabošský a nevyzrálý Guy nemá dost odvahy, aby jednou pro vždy řekl svému synovi „nechci tě, nestačím na to“. I když se Cyril nevzdává představy na návrat k otci, netrvá dlouho a otevře se před ním nová šance na život mimo brány dětského domova. Sympatická Samantha, která má vlastní kadeřnictví, si jej začne brát na víkendy. Tím ale teprve začíná série zkoušek jejich křehké důvěry, ze které se teprve může vytvořit opravdové pouto. Kluk na kole je realisticky natočeným příběhem obyčejného kluka, ve kterém stojí lhostejnost s vypočítavostí proti lidské vzájemnosti a lásce.

Hněv titánů - Deset let poté, co hrdinně porazil obrovského Krakena, se Perseus, polobůh a Diův syn, snaží vést klidný život jako vesnický rybář a otec desetiletého syna Helia. Mezitím zuří boj o moc mezi bohy a titány. Bohové jsou nebezpečně oslabeni nedostatkem oddanosti lidí. Ztrácejí kontrolu nad uvězněnými titány a jejich hrůzu nahánějícím vůdcem Kronem, otcem dlouho vládnoucích bratrů Dia, Hada a Poseidona. Tento triumvirát přemohl svého mocného otce už dávno a nechal ho hnít v ponuré, bezedné propasti Tartaru – vězení, které leží hluboko v podsvětí. Perseus nemůže ignorovat volání spravedlnosti, když se Hades a Diův božský syn Ares (Edgar Ramírez) dohodnou s Kronem na zajetí Dia. Síla a moc titánů je stále větší, zato Diovi jeho božská síla dochází a na zemi se rozpoutá peklo. S pomocí královny Andromedy (Rosamund Pike), Poseidonova polobožského syna Argenora (Toby Kebbell) a padlého boha Hefaista (Bill Nighy) se Perseus vydává na zrádnou a nebezpečnou výpravu do podsvětí, aby osvobodil Dia, přemohl titány a zachránil tak celé lidstvo.

Vydáno pod