Druhá tráva nezaostává: Natočí své první DVD

Hranice (Přerovsko) - Své první koncertní DVD si jako dárek ke dvacetinám rozhodla nadělit kapela Druhá tráva. Záznam koncertu, který kapela odehraje v pátek v Hranicích na Přerovsku, se bude také natáčet pro cyklus České televize ČT Live.

„Druhá tráva slaví dvacáté výročí na scéně, a proto nám přišlo jako dobrý nápad natočit první koncertní DVD, které bude průřezem tvorby kapely,“ vysvětlil manažer skupiny David Němeček, kde se nápad vzal.

Vhodný prostor pro záznam koncertu našla kapela v divadle Stará střelnice v Hranicích. Tam dorazí i zahraniční hosté - americký písničkář a bubeník, držitel Grammy Peter Rowan, jehož služby vyhledávají přední američtí interpreti, jako například Joan Baezová či Bill Monroe; kromě něj se k Druhé trávě připojí s elektrickou kytarou producent jejího posledního alba Steve Walsh a zpěvačka Kateřina García, která přiletí ze svého domovského Dublinu.

Záznam pořídí režisér Roman Vávra, který má kontě komedii Co chytneš v žitě anebo pohádku Čert ví proč. „Koncert plánuji natáčet tak, aby záznam sloužil jejich hudbě, nijak ji nenarušoval, spíše dotvářel výsledný pocit,“ podotkl režisér, který prý Druhou trávu sleduje od jejích počátků.

Kapela Druhá tráva vznikla v roce 1991. Přestože bývá často označována jako bluegrassová, od počátku existence mixuje více stylů. Hlavními osobnostmi Druhé trávy jsou zpěvák, skladatel a textař Robert Křesťan společně s hráčem na bendžo Lubošem Malinou. Členy skupiny jsou i jeden z nejlepších českých hráčů na dobro Luboš Novotný, kytarista Emil Formánek, kontrabasista Tomáš Liška a bubeník Kamil Slezák. Kapela vydala za dvě desetiletí 15 alb v Česku i USA.

Vydáno pod