Něco na zahřátí? Masters of Rock podruhé tento rok

Zlín - Příznivci festivalu Masters of Rock nemusí čekat na léto. Zimní (i když ve skutečnosti vlastně podzimní) „sestra“ hudební přehlídky se letos koná poosmé - 24. listopadu ve Zlíně, kde do rock-metalového kotle přiloží Sonata Arctica z Finska, britští Cradle of Filth či německá formace Kreator.

Skupina Sonata Arctica ve Zlíně představí svou novou, už sedmou studiovou desku Stones Grow Her Name. Novou deskou Midnight In The Labyrinth se pochlubí také extrémní symphonic-black metaloví Cradle of Filth. Na společné turné s novými alby pak vyrážejí legendy thrashe Kreator a death metalu Morbid Angel (USA), jednou z jejich zastávek bude právě i zimní Masters of Rock.

Na festivalu letos vystoupí také deathmetalová legenda Nile a thrashmetaloví Fueled By Fire, kteří v jednu odpoledne festival zahájí. Program doplní také blackmetalové skupiny Rotting Christ z Řecka a God Seed z Norska. Poslední potvrzenou kapelou je mladá naděje finského heavy metalu Battle Beast, vítězové Wacken Metal Battle 2010 a speciální hosté turné například skupiny Nightwish.

Podobně jako loni se letošní zimní Masters of Rock koná na Zimním stadionu Luďka Čajky. Letní festival připomene nové 2DVD z uplynulého ročníku a zveřejnění prvních potvrzených hostů toho budoucího.