Michal Prokop připluje s deskou do Archy

Praha - Český hudebník Michal Prokop vydal novou desku Sto roků na cestě. Sedmý studiový potomek si zaslouží samostatné oslavy, a tak umělec chystá 19. prosince křest v Divadle Archa. Večer bude mimo jiné koncipován také jako tradiční vánoční koncert. Jako hosté vystoupí zpěvačka Radúza a spoluautor alba Petr Skoumal.

Sto roků na cestě pokřtí spisovatel, scenárista a dramatik Jiří Stránský s hudebníkem a publicistou Ladislavem Kantorem. Akce je zároveň pomyslným závěrem rozsáhlé hudební události United Islands. Zpěváka již tradičně podpoří dlouholetá spřízněná kapela Frasmus Five.

Koncert hlásá vyprodáno, organizátor David Gaydečka však konstatuje: „Nemějte obavy. Koncerty Michala Prokopa a Framus Five budou pokračovat i v příštím roce. Mrzí-li Vás, pokud zmeškáte vyprodaný pražský křest, doporučuji zakoupení nového CD. Je exkluzivní nejen sestavou autorů a účinkujících, ale i tím, jak často Michal Prokop natáčí svá alba. Toto je druhé studiové album za posledních třiadvacet let. Těší mne, že jsem u toho tentokrát i jako vydavatel.“

Michal Prokop (uprostřed) na koncertě
Zdroj: ArtsMarketing/Ivan Prokop

Novinka se na svět vylíhla už v říjnu, od té doby však okupuje přední příčky prodejnosti. Dlouhých šest let museli fanoušci čekat, než hudebník udělal sourozence desce Poprvé. Sto roků na cestě obsahuje tucet skladeb, jejichž autory je mimo Prokopa a Skoumala Jan Hrubý, přičemž slibuje rozmanistost žánrů.

„Chvíli rockově bluesové, chvíli trochu najazzlé, chvíli písničkové, chvilku i country, postavené na skvělých textech. Kořeny v letech šedesátých, zvuk poučený jednadvacátým stoletím,“ okomentoval svůj počin sám zpěvák.