Klip týdne: Bob Dylan / Like A Rolling Stone

Možná si říkáte, že jde o omyl - vždyť skladba Like A Rolling Stone od amerického písničkáře Boba Dylana není novinka téměř padesát let. Umělec se ale nyní i po takové době rozhodl natočit interaktivní videoklip. Posluchač může totiž během poslechu přepínat mezi šestnácti fiktivními televizními kanály, avšak na každém z nich zpívají hlavní aktéři Dylanovu skladbu. Kdo zaujme vás? Moderátor burzy, tenista nebo kuchařka?

Na neobyčejný videoklip se podívejte na této adrese oficiálních stránek Boba Dylana.

Nemusíte se bát, že vám nějaká část uteče. Všichni „zpěváci“ zpívají synchronně a za každé situace. Na jednom z kanálů uslyšíte slavnou píseň i z úst samotného Dylana v mladším podání.

Videoklip vzbouzí rozporuplné reakce. List New York Daily News označil možnosti Dylanova videoklipu za „neuvěřitelné“ a magazín Time o něm referuje jako o „nepopsatelném“. Střízlivější je ve svém hodnocení britský Daily Telegraph, podle kterého něco takového dnešní interaktivní generaci neohromí. Časopis Rolling Stone, který skladbu označil za „nejlepší song všech dob“, vznik videa jedině přivítal. Ten vznikl u příležitosti vydání souborné kolekce 47 Dylanových CD s názvem The Complete Album Collection Volume 1.