Neřízená střela Pete Doherty prolétne Prahou

Praha - Říkají se o něm nejrůznější historiky, on sám je často nemůže ani potvrdit, ani vyvrátit. Sex, drogy a rokenrol - bouřlivák Pete Doherty vystoupí dnes s anglickou indie rockovou kapelou Babyshambles v pražském Lucerna Music Baru.

Bouřlivák Pete Doherty hraje v Praze (zdroj: ČT24)

Doherty naposledy koncertoval v Praze před půl rokem. Nejdřív hodil do publika kytaru, pak mikrofon a nakonec sám sebe. Červnový koncert byla náplast za zrušené vystoupení na Rock for People, kdy dal přednost odvykacímu pobytu v Thajsku.

Dohertyho předchází pověst neřízené střely. V roce 2005 ho spíš než hudba proslavil vztah s modelkou Kate Mossovou, která byla přistižena, jak si v nahrávacím studiu připravuje kokain. Drogová závislost stála za rozpadem kapely The Libertines, s níž zpěvák vydal dvě ceněná alba. V roce 2004 pak založil vlastní skupinu Babyshambles.

Od té doby nahráli pouze dvě řadové desky a jeden živý záznam s vystoupením. Teď chystají novinku s bubeníkem Stereophonics Jamiem Morrisonem. Ochutnávky nové desky Sequel To The Prequel se dočkají diváci v Lucerně - a s ní možná i nějakého suvenýru.