Bárta, Ille nebo Kittchen. Apollo 2013 představilo nominované

Praha – Ceny hudební kritiky Apollo včera vstoupily do svého třetího ročníku. Pořadatelé totiž vyhlásili nominace a s nimi tím pádem i sedm jmen, která se poperou o putovní sošku Maxima Velčovského. Slavnostní ceremoniál udílení cen proběhne 5. února 2014. Sledovat ho budete moci živě na webu Čt24.

Vítěz obdrží finanční příspěvek od Ochranného svazu autorského, a zároveň získá titul česká deska roku. Žezlo předá loňský vítěz Boris Carloff, který ostatně na nominačním večeru také vystoupil. Únorovým večerem provede písničkář Jan Burian - ten kvůli účinkování na Apollo dokonce posunul datum svého koncertu.

Hlasování prvního kola se zúčastnilo na osmdesát hudebních publicistů. O tom, kdo je nejlepší, nyní rozhodne už jen desetičlenný tým vybraných novinářů. Do finále postoupilo šest česky zpívaných nahrávek ze sedmi.

ČT art přinese z letošního ročníku dokument. Bude se točit kolem nominovaných interpretů. Režie: Šimon Šafránek.

A kdo má tedy šanci na vítězství? Z nominací se radují jak ostřílení matadoři, tak nováčci nebo manželský pár (zpěvačka Ille Olga Königová je partnerka Kitcchena Jakuba Königa).