Vzestup a pád zpěváka Queen - Mercuryho život v komiksu

Londýn - Se singlem Bohemian Rhapsody dobyl britskou hitparádu a svými dalšími hity ukázal světu, kdo vládne rockové scéně. Slavného frontmana skupiny Queen Freddieho Mercuryho oslavuje nový komiks. Zpěvákův překreslený život vyšel v tištěné i digitální podobě.

Nový komiks oslavuje Freddieho Mercuryho (zdroj: ČT24)

Vzestup a pád nejznámější tváře kapely Queen. Na pultech knihkupectví se objevil nový komiks, který zobrazuje Mercuryho život. Na začátku byl malý chlapec Farrokh Bulsara, který se narodil v Zanzibaru a měl velký hudební talent. Nejprve ho zkoušel prodat jako klavírista v kapele The Hectics. Na tu už si pamatuje málokdo. Jednu věc ale mladému hudebníkovi dala – přezdívku Freddie Mercury, s níž nakonec vstoupil do velkého světa showbyznysu.

Autorem knihy je Mike Lynch. Mercuryho ukazuje jako profesního perfekcionistu a muže mnoha tváří. Publikum šokoval extravagancí, stylem oblékání i tím, že nikomu nebylo vlastně jasné, jak je to s jeho sexuální orientací. „Mercuryho životní příběh je fascinující. Jeho práce inspirovala celé generace hudebníků. Vždycky se na něj bude vzpomínat jako na jednoho z největších umělců hudební historie,“ konstatoval autor komiksu.

Od konce 80. let se mluvilo o tom, že Mercury není ve své kůži. Pouhý den před svou smrtí v roce 1991 potvrdil, že trpí AIDS. Pohřeb muže, který byl nerad na očích cizím lidem, sledovala u televizních obrazovek miliarda jeho fanoušků.

Komiks o životě Freddieho Mercuryho
Zdroj: ČT24