Bravo! Rolando Villazón vyrazí na turné se zlínskou filharmonií

Zlín - Filharmonie Bohuslava Martinů odehraje v nadcházející sezoně turné s jedním z nejslavnějších tenorů současnosti Rolandem Villazónem. Turné nazvané Bel canto po evropských městech zahájí mexický pěvec v říjnu ve zlínském kongresovém centru.

„Dohodnout toto turné a především koncert s tak skvělým a věhlasným zpěvákem nebylo jednoduché,“ říká ředitel filharmonie Josef Němý. Filharmonie podle něj zaujala moderním a akusticky kvalitním kongresovým centrem vystavěným podle návrhu architektky Evy Jiřičné, ve kterém už čtvrtým rokem sídlí. „Vliv měla i kvalita orchestru,“ dodal Němý.

Filharmonici odehrají s Villazónem koncerty ve Vídni, Paříži, Mnichově či Hamburku. Villazón zazpívá nejznámější operní árie, vystoupí s ním jihoafrická sopranistka Pumeza Matshikiza. „Je to velký objev poslední doby, má krásnou barvu hlasu,“ uvedla dramaturgyně filharmonie Jindřiška Keferová. Dirigovat bude ruský dirigent Guerassim Voronkov.

O úroveň výše

Pro orchestr znamená podle Němého turné se světovým tenoristou posunutí o další úroveň výše. „Renomé filharmonie se zvyšuje, jsme zváni v Česku na nejvýznamnější festivaly,“ uvedl ředitel. Filharmonie (stránky zde) letos vystoupí také na Pražském jaru, festivalu Janáčkův máj v Ostravě a poprvé také na festivalu v Českém Krumlově.

Slavný mexický tenor Rolando Villazón v Česku vystupuje pravidelně s velikým úspěchem. Očekává se, že zlínský koncert bude vyprodán. Koncertní sál má kapacitu 760 míst, při speciálních příležitostech je možné připravit až 900 míst. Předprodej lístků začne 28. dubna, vstupenky budou stát od 1 300 do 3 400 korun.