Lufthansa a KLM kvůli koronaviru nabízejí zdarma změnu rezervace

Aerolinky ze skupiny Lufthansa nabízejí cestujícím kvůli koronaviru flexibilní změnu rezervace letenky. Cestující Lufthansy s rezervací letu do 30. dubna si budou moci rezervaci zdarma změnit na pozdější termín bez ohledu na to, kam letí, uvedla letecká společnost. Podobnou nabídku mají na svém webu také aerolinky Air France a KLM.

Skupina Lufthansa zahrnuje kromě letecké společnosti stejného názvu také aerolinky SWISS, Austrian, Brussels Airlines a Air Dolomiti. Změna rezervace zdarma platí pro letenky už zakoupené, ale i pro letenky, které si lidé koupí ještě do 31. března. Na ceně letenky nezáleží. Nová rezervace se ale musí uskutečnit do 31. prosince a musí být na stejné místo jako ta původní.

Nizozemská společnost KLM umožňuje změnit zdarma rezervaci u letenek zakoupených do konce března s termínem letu do konce května. Totéž mají na svém webu Air France. Obě aerolinky jsou součástí francouzsko-nizozemské skupiny Air France-KLM.

Lufthansa svým postojem následuje konkurenty v USA. Většina předních amerických aerolinek totiž poplatky za změnu rezervace letenky už dočasně zrušila.