Kellnerova skupina PPF měla loni čistý zisk téměř 30 miliard korun

Skupina PPF v roce 2016 ztrojnásobila čistý zisk na 29,7 miliardy korun (1,1 miliardy eur), z čehož více než třetinu vytvořily jednorázové operace. O rok dříve vydělala 9,5 miliardy Kč (352 milionů eur). PPF ovládá nejbohatší Čech Petr Kellner.

Rok 2016 byl rokem investic do inovativních projektů, vyhledávání nových obchodních příležitostí, ale také rokem, kdy jsme část aktiv úspěšně prodali, například Eldorado v Rusku nebo některé realitní projekty, komentovala výsledky finanční ředitelka skupiny PPF Kateřina Jirásková.

V loňském roce jsme zaznamenali výrazný nárůst hlavních finančních ukazatelů, a to zejména díky expanzi Home Creditu v Asii a stabilizaci na ruském trhu.
Kateřina Jirásková
finanční ředitelka PPF

Finanční ředitelka také uvedla, že pozitivní výsledky vykazují i PPF banka, Air Bank a rovněž infrastrukturní společnost CETIN, strategické telekomunikační aktivum. 

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, zemědělství až po biotechnologie. Působí v Evropě, Rusku, Asii a USA. V ČR vedle akvizice v telekomunikacích působí PPF v oblasti bankovnictví a finančních služeb, v realitách či biotechnologiích.