Poslední, třetí den už tradičně patřil předávání cen, například pro nejlepšího hoteliéra nebo restauratéra roku. Nechybělo ani zvláštní ocenění Asociace hotelů a restaurací. „Zvláštní je především tím, že nikdy není dáváno nikomu, kdo má něco společného přímo s restaurací nebo hotelem,“ uvedl prezident asociace Pavel Hlinka.
Na zasedání se mluvilo i o obavách a problémech. Ty by v budoucnosti mohla způsobit plánovaná směrnice Evropské unie, tzv. Food Labelling. V praxi by znamenala, že na jídelníčku by u každého jídla byly uvedeny veškeré informace o alergenech, konzervantech a zdraví nebezpečných látkách.
„Nedokážu si představit hoteliéry, kteří fungují v malém podniku a snaží se každý den přizpůsobovat své menu tom, co je zrovna na trhu, že se ještě budou zabývat takovými věcmi,“ obává se Pavel Mauer, vydavatel seznamu nejlepších restaurací Grand Restaurant. Už dvanáct let se prý svým výběrem snaží podporovat restaurace, které jsou nejlepší, a dělat z výborných šéfkuchařů hvězdy.
