Krize jako šance na změnu? Odpoví Finanční fórum Zlaté koruny

Praha – Najdeme konečně koncept, který naši ekonomiku vyvede z finanční krize? Na tuto i další palčivé otázky dnes hledá odpověď Finanční fórum Zlaté koruny. Se svými názory, radami a řešeními vystoupí celá řada významných osobností, například ministr financí Eduard Janota, předseda ODS Mirek Topolánek či ekonom, prognostik a bývalý politik Miloš Zeman. Portál ČT24 nabízí svým čtenářům vystoupení těchto a dalších předních osobností politického i ekonomického života v přímém přenosu, který začal v 9:30. V přímých vstupech na zpravodajské stanici ČT24 poté redaktoři ČT shrnou ty nejdůležitější myšlenky celého fóra.

V. Finanční fórum Zlaté koruny se schází v mimořádně složité situaci. Krize nastolila celou řadu otázek, kterými bychom se za normální situace vůbec nemuseli zabývat. V plné síle například odhalila, do jak neutěšeného stavu se dostaly veřejné finance a jak neochotně se k jejich reformě staví politici. Těžištěm diskuse proto bude odpovědnost politiků a politických stran v době krize.

Odborníků a politiků se na fóru schází velké množství, účast přislíbilo více než 60 diskutujících. Kromě Janoty, Topolánka a Zemana figurují na programu fóra mimo jiné vystoupení viceguvernéra ČNB Miroslava Singera či ekonoma a předsedy CERGE-EI Jana Švejnara. Na téma, zda je krize hrozbou, či příležitostí pohovoří také šéf evropské divize Microsoftu Jan Mühlfeit.

Prostor na fóru dostala také diskuse o roli médií v době krize. Svůj příspěvek tak přednesou např. ředitel zpravodajství České televize Milan Fridrich či šéfredaktor MF Dnes Robert Čásenský.