KKCG Industry urovnala vztahy s Beranem a koupila akcie Vítkovice Holding

Praha - Společnost KKCG Industry, která patří do finanční a investiční skupiny KKCG, se stala vlastníkem pěti procent akcií společnosti Vítkovice Holding. Firma zároveň uvedla, že získala veškerá práva a nároky související se 45 procenty akcií společnosti Vítkovice Holding a podepsala dohodu o vypořádání veškerých vztahů a ukončení sporů s podnikatelem Davidem Beranem. Médiím to dnes sdělil ředitel marketingu a komunikace skupiny KKCG Dan Plovajko. Předseda představenstva Vítkovice Holding Jan Světlík ale tvrdí, že pětačtyřicetiprocentní podíl ve firmě, který si nárokuje KKCG, patří jemu.

„Skupina KKCG i já osobně tímto považujeme své obchodní a osobní vztahy se skupinou pana Davida Berana a jím osobně za vyřešené a uzavřené,“ uvedl šéf skupiny KKCG Karel Komárek. „Doufám, že se nám nyní podaří společně nalézt korektní obchodní dohodu s panem Janem Světlíkem, namísto další eskalace našich obchodních vztahů,“ dodal.

O akcie Vítkovice Holding vedl Beran dlouhodobý spor s Komárkem a předsedou představenstva Vítkovice Holding Světlíkem. Arbitrážní soud akcie přiřkl v roce 2008 Světlíkovi a poté ležely v soudní úschově, kam je uložil Beran. Loni Mezinárodní rozhodčí soud v Paříži rozhodl, že Beran musí 45 procent akcií společnosti Vítkovice Holding vrátit Komárkově firmě KKCG.

Světlík převzetí nároku odmítá

Kromě nákupu pěti procent akcií Vítkovice Holding KKCG Industry také tvrdí, že získala veškerá práva a nároky související se 45 procenty akcií, kterou jsou v soudní úschově. KKCG Industry zároveň údajně podepsala dohodu o uspořádání veškerých vztahů s Beranem, přičemž v rámci tohoto narovnání má být skupině KKCG zaplacena nezveřejněná suma jako kompenzace.

Světlík ale tvrzení KKCG Industry odmítá. „Ohrazujeme se proti dnešnímu tvrzení skupiny KKCG o údajném převzetí nároku k 45 procent akcií Vítkovice Holding, a.s., které patří Janu Světlíkovi,“ reagovala mediální zástupkyně Vítkovice Machinery Group Eva Kijonková. „Rozhodně nedošlo k žádné změně majitele pětačtyřicetiprocentního podílu Jana Světlíka ve společnosti Vítkovice Holding,“ dodala.

Vydáno pod