Škoda svolává k opravám 12 700 aut s dieselovým motorem

Mladá Boleslav - Automobilka Škoda Auto musí svolat majitele zhruba 12 700 aut s naftovým motorem k opravám kvůli možným problémům se špatným těsněním nebo trhlinám v hadičkách s naftou. Opravy se týkají i 792 tuzemských majitelů aut. Dnes to sdělil mluvčí automobilky Jozef Baláž. Kontrolu by měli podstoupit majitelé modelů Octavia, Superb a Yeti, které byly vyrobeny v letech 2009 až 2012 a mají dieselový motor s obsahem dva litry.

Majitelé aut se o opravě vozidel podle Baláže dozvědí v dopise, kde bude i pozvánka do servisu. Oprava potrvá zhruba 30 minut a bude bezplatná. „Jedná se o preventivní opatření, vůz je možné nadále provozovat až do provedení opravy,“ uvedl Baláž. Závada se údajně může projevit mírným zápachem po naftě. Automobilka v tom případě doporučuje vozidlo odstavit a informovat o tom autorizovaný servis.

„Jedná se o gumový tlumič, který zabraňuje vibracím palivového vedení,“ říká jeden z  mechaniků automobilky Škoda.

Deník Právo dnes uvedl, že se stejné opravy týkají 300 000 majitelů aut Volkswagen, Audi, Škoda a Seat po celém světě. Problém údajně vznikl u dodavatele některých dílů pro VW a její dceřiné společnosti. Zatím podle listu není znám případ, že by motor začal hořet.

Reportáž Jana Černého (zdroj: ČT24)
Vydáno pod