Nejen ovoce a zelenina: Posedmatřicáté začíná Zahrada Čech

Litoměřice – Samostatný vinařský pavilon nebo soutěž o nejkrásnější zahradu mají být letošními novinkami tradičního veletrhu Zahrada Čech, jehož 37. ročník dnes začíná na litoměřickém výstavišti. V minulých letech akce vždy přilákala kolem 100 tisíc lidí.

Návštěvníci se mohou v rámci letošního ročníku naposledy podívat do plechových pavilonů B a C. Po Zahradě Čech je čeká demolice a na jejich místě vyroste nová víceúčelová hala. Ta bude sloužit nejen jako výstavní pavilon, ale i pro sportovní a kulturní akce. Pavilon A bude tradičně patřit přehlídce výpěstků členů Ovocnářské a Zelinářské unie ČR, pavilon G letošní rok obsadí vinaři. Akce potrvá do 21. září.

Kromě ovoce, zeleniny, květin, cibulovin, ovocných stromků nebo bonsají bude na výstavě k vidění zahradní nábytek, domácí potřeby i zahradní technika. Sedm společností věnujících se zahradní architektuře zde vytvoří ukázkové zahrady a návštěvníci mohou hlasovat pro nejlepší z nich. Veletrh také stejně jako v jiných letech doprovodí hudební program, ale také kuchařské či pěstitelské soutěže.

Telefonát Petry Tachecí (zdroj: ČT24)