Podzim ve dveřích. Víkend Česko nezahřeje, zato zkropí deštěm

Předpověď počasí před Událostmi: O víkendu se ochladí a přijde déšť (zdroj: ČT24)

Ve čtvrtek začnou do Česka přicházet od západu mraky a pomalu se začne ochlazovat. Do pátku bude pršet jen málo, ale o víkendu déšť zesílí. Ochlazování by mělo pokračovat i na začátku příštího týdne.

Během čtvrtka zamíří přes střední Evropu ze západu k východu studená fronta, za kterou do Česka začne proudit chladnější vzduch od severozápadu. Ještě ve čtvrtek se déšť objeví jen občas, na Moravě a ve Slezsku srážky jen ojediněle a až ve večerních hodinách. Přes den by teploty ještě neměly klesnout pod dvacítku.

V pátek už ale ano, denní teploty se přes den dostanou mezi 16 a 20 stupňů Celsia. Jen na jihovýchodě budou dosahovat až 22 stupňů. V sobotu oblaka zesílí, místy bude pršet, čekat lze přeháňky.

Během neděle se od jihozápadu zatáhne, postupně přijde nad většinu území občasný déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty se opět budou pohybovat mezi 16 a 20 stupni.

Na začátku příštího týdne nás čeká většinou zataženo s deštěm, místy i trvalejším a vydatným. Teplotní maxima během dne lze očekávat mezi 15 a 19 stupni Celsia, při trvalejším dešti kolem 13 stupňů, píše Český hydrometeorologický ústav.

A od úterý do čtvrtka se má velká oblačnost s občasným deštěm nebo přeháňkami proměnit postupně v oblačno až polojasno a srážky jen ojedinělé. Nejvyšší denní teploty by se z rozmezí 13 až 18 stupňů měly postupně vyšplhat na 18 až 23 stupňů Celsia.

Dlouhodobý výhled počasí v Česku
Zdroj: ČT24/Accuweather