Policie našla podstatnou část lupu z teplického klenotnictví. Dva muži byli zadrženi na polsko-litevské hranici

Policie zadržela v pátek odpoledne na polsko-litevské hranici dva muže, kteří v motoru svého auta měli ukrytou podstatnou část lupu z pondělního přepadení teplického klenotnictví. Již ve středu česká policie v Praze zadržela čtyři podezřelé z loupeže, patrně jde o Litevce. Jsou ve vazbě.

„Vydali jsme eurozatykač na dva muže, kteří byli zadrženi na litevských hranicích, a nyní čekáme, zda na ně bude uvalena vydávací vazba,“ řekla v sobotu policejní mluvčí Alena Bartošová. „U mužů byly nalezeny téměř všechny zbývající odcizené věci z klenotnictví,“ dodala.

Server iDNES v sobotu uvedl, že dva muži zadržení nyní na polsko-litevské hranici jsou možná organizátory loupeže. Web se odvolává na informace ze dvou nejmenovaných zdrojů.

Lupiči ukradli v Krupské ulici v centru Teplic v pondělí zboží zhruba za sedm milionů korun. Pokud se jejich vina potvrdí, hrozí jim jako organizované skupině osm až patnáct let vězení. 

  • Lupiči přepadli zlatnictví v Krupské ulici v centru Teplic v pondělí dopoledne. Jeden měl u sebe podle policie maketu střelné zbraně. Obsluhu klenotnictví spoutali.
  • Lupiči sebrali šedesát kusů luxusních hodinek v hodnotě sedmi milionů korun.

Policie hned v pondělí zveřejnila video z přepadení, na záběrech byli zpočátku vidět dva lidé, po několika sekundách vytáhli na obsluhu zbraň. Vzápětí do obchodu přišli jejich dva komplicové.

V dalším záběru jeden z lupičů pomocí nářadí rozbíjel výlohu a vytahoval zboží, které ukládal do připravené tašky. Po chvíli mu s ukládáním odcizených předmětů pomáhal komplic. V obličejích nebyli maskovaní.

Policie zveřejnila video z loupeže v teplickém klenotnictví (zdroj: ČT24)