Podmínka pro expolicistu, který naboural 24 aut, zatím neplatí. Odvolala se kancelář pojistitelů

Rozsudek nad Karlem Kadlecem, který loni v Praze naboural 24 aut, se nelíbí České kanceláři pojistitelů. Podle zjištění České televize se odvolala, protože soud rozhodl, že část peněz, které žádala jako náhradu uhrazených škod, má od Kadlece vymáhat zvlášť v civilním řízení.

Karel Kadlec dostal od soudu dvacetiměsíční podmínku, čtyřletý zákaz řízení a dostal také uloženo nahradit část způsobených škod. Sám se neodvolal, ale Česká kancelář pojistitelů ano.

„Domníváme se, že měl být uznán celý nárok zhruba ve výši 1,4 milionu korun, který už Česká kancelář pojistitelů vyplatila poškozeným,“ zdůvodnila odvolání mluvčí České kanceláře pojistitelů Monika Bártlová. Kancelář pojistitelů spravuje garanční fond, ze kterého se platí škody způsobené nepojištěnými auty.

Kadlec loni v dubnu naboural na pražských Vinohradech 24 aut. U soudu to vysvětloval tím, že si vzal prášky naspaní, a když nezabraly, zapil je alkoholem. Na samotnou jízdu si prý nepamatuje, škodu po ní pojišťovny vyčíslily na 1,6 milionu korun. Kadlec měl podle rozsudku nahradit 1,3 milionu.

Karel Kadlec, který býval policistou a učil na Policejní akademii, boural opakovaně. Měsíc předtím, než poškodil 24 aut, narazil nejprve do auta, které zastavilo před přechodem, a potom ještě do vozu asistenční služby. Podle dechové zkoušky byl i tehdy opilý, krevní test odmítl, od soudu nakonec dostal podmíněný trest. Později znovu naboural do několika zaparkovaných aut.

Nabouraná auta v Praze na Vinohradech (zdroj: Marco Morsut/iReportér)