Muž ve Vítkově střelil bývalou družku kulovnicí do hlavy, ta odpoledne zemřela

Vítkov - Osmatřicetiletý muž ve Vítkově na Opavsku střelil do hlavy svoji šestadvacetiletou přítelkyni. Žena zemřela ve Fakultní nemocnici Ostrava. Po útočníkovi pátrají desítky policistů včetně psovodů a vrtulníku. Motiv činu zatím neznají. Rána z lovecké zbraně otřásla činžovním domem na Wolkerově ulici ve Vítkově před šestou hodinou ranní.

Policii o střelbě informoval náhodný svědek. „Podle informací, které mají policisté prozatím k dispozici, odcházel oznamovatel v uvedené době z bytu jisté ženy. Na chodbě domu potkal muže. Ten odcházejícího zatlačit zpět do bytu. Oznamovatel nechápal, co se děje. V té chvíli zamířil nezvaný host za ženou do jednoho z pokojů. Vyšla rána z nějaké zbraně. Pachatel se dal okamžitě na útěk. Muž pak zamířil na nejbližší policejní stanici, aby vše ohlásil,“ uvedla Soňa Štětínská, mluvčí severomoravské policie. Policisté po střelci intenzivně pátrají. V terénu je v tuto chvíli podle ní několik desítek policistů, včetně psovodů. Je nasazen také vrtulník.

Žena, která byla postřelena do hlavy, byla v době příjezdu záchranářů v bezvědomí se selhávajícím dýcháním. Zasahující lékař proto musel provést intubaci dýchacích cest a zajistit umělou plicní ventilaci. „Postižená byla v přímém ohrožení života a její stav vyžadoval transport na specializované zdravotnické pracoviště. Z Ostravy proto přiletěl vrtulník letecké záchranné služby, který pacientku přepravil na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ potvrdil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.