Na Karlovarsku zkomplikují život řidičům nedodělané silnice

Jáchymov - Řidiče na cestě do Krušných hor čekají v zimě problémy. Kvůli úsporným opatřením muselo být na Karlovarsku zastaveno hned několik staveb na silnicích první třídy. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chtělo pro jejich dokončení získat výjimku. Podařilo se to ale jen u nedokončené protihlukové stěny na karlovarském průtahu. Každý rok mají řidiči velké problémy v zatáčce na hlavní silnici z Jáchymova na Boží Dar. Námraza a uježděný sníh tu už byly příčinou několika smrtelných nehod. ŘSD proto v létě začalo silnici rozšiřovat, ale práce se před měsícem zastavily. Stavba přitom měla být hotová do začátku zimní sezony.

„To díky časovému posunu a tendrům už nestihneme v letošním roce, nicméně tam provedeme zajišťovací práce,“ uvedl ředitel ŘSD Karlovy Vary Radomil Havrda. Provizorní řešení se ale nelíbí radnici v Božím Daru. Problémy s údržbou tam budou mít i silničáři.

„Je to zrovna v jednom z nejhorších úseků vůbec, čili my z toho nemáme vůbec radost a chci se v této věci obrátit na ministra Bártu a na premiéra Nečase,“ uvedl starosta Božího Daru Jan Horník.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Kvůli úsporám museli dělníci nedávno opustit i nedokončenou protihlukovou stěnu na karlovarském průtahu. Zbytečně zablokovaný je tam tak v každém směru jeden jízdní pruh. Správce silnice ale slibuje změnu. „Dostala výjimku, je povolena, bude se dodělávat, mělo by to být do konce listopadu,“ doplnil Havrda.

Úspory se nevyhnuly ani nejdůležitejší stavbě v regionu rychlostní silnici R6. Pozastaveny byly všechny úseky ve směru na Prahu. Dokončená zatím bude jen v úseku mezi Chebem a Karlovými Vary.

O tom, které stavby dostanou v příštích letech přednost a které se naopak úplně zastaví, by mělo ministerstvo dopravy rozhodnout do konce roku.