Českou Miss 2011 je Jitka Nováčková

Praha - Vítězkou letošní České Miss se stala 18letá blonďatá modelka a studentka Jitka Nováčková z Českých Budějovic. Tu si zvolili diváci pomocí textových zpráv a bude reprezentovat Českou republiku na soutěži Miss Universe. Českou Miss World zvolila porota Denisu Domanskou z Koryčan, titul Česká Miss Earth získala Šárka Cojocarová ze Svobodných Heřmanic.

Novou miss korunovala v Hudebním divadle Karlín ředitelka soutěže Michaela Maláčová. Jitka Nováčková měří 175 centimetrů a váží 52 kilogramů, její míry jsou 83-68-92. Do soutěže se prý přihlásila jen zkusmo, aby zjistila, jak to v zákulisí podobných klání chodí.

Finálový večer moderovali Dara Rolins s Petrem Vondráčkem. Předsedkyní poroty, ve které mimo jiné zasedl slavný italský lyžař Alberto Tomba, kuchař Emanuele Ridi, plastický chirurg Jan Měšťák, francouzský kadeřník Franck Provost nebo producent Jaro Slávik, byla Dagmar Havlová.

Finálový večer nabídl i ohlédnutí za historií soutěže Miss v České republice od roku 1989. Nejoblíbenější miss celé historie se stala Monika Žídková.