Prosinec byl na silnicích krvavější než loni

Praha - V prosinci na českých silnicích dosud zahynulo 53 lidí, 200 lidí utrpělo těžká zranění. Oproti poslednímu měsíci loňského roku s 37 oběťmi se tak situace podle předběžných policejních statistik výrazně zhoršila. Letos zatím při nehodách zemřelo 699 lidí a 3 022 lidí utrpělo těžká zranění, za celý loňský rok to bylo 753 mrtvých a 2 823 těžce zraněných.

Policie v prosinci do dnešního dne vyšetřovala téměř 7 000 dopravních nehod, nejvíce ve středu 21. prosince, kdy byla přivolána ke 450 případům, nejméně o druhém svátku vánočním, kdy zasahovala u 112 havárií. Nejtragičtějšími dny na silnicích byly sobota 3. prosince a středa 28. prosince, kdy při dopravních nehodách zemřelo pět lidí. Policie naopak zaznamenala sedm dní, kdy se havárie na silnicích obešly bez smrtelných zranění, mezi nimi byl například Štědrý den.

Nejtragičtějším letošním měsícem z hlediska obětí dopravních nehod byl srpen, kdy zahynulo 78 lidí, naopak v lednu zemřelo 42 lidí. Nejhoršími dny se staly středa 9. února, kdy policie zaznamenala devět mrtvých, a čtvrtek 30. června, který si vyžádal životy osmi lidí.

Při nehodě dvou aut zemřel na Olomoucku muž

Při nehodě dvou osobních aut na rychlostní silnici R35 z Mohelnice na Olomouc dnes zemřel muž, jeho spolujezdkyně je těžce zraněna. Auta se střetla u sjezdu na Unčovice na Olomoucku ve chvíli, kdy jedno z nich zastavilo kvůli poruše.

Ve Cvikově na Českolipsku dnes po střetu s protijedoucím osobním autem zemřela třicetiletá řidička čtyřkolky. Nehoda se stala na hlavní silnici vedoucí městem.