Provoz na D5 i D10 se po nehodách podařilo obnovit

Po nehodě kamionu a tří osobních aut byla v obou směrech uzavřena dálnice D5. Řidiči mohli začít úsekem znovu bez omezení projíždět až krátce před 22:00. Kvůli nehodě kamionu byla uzavřena také dálnice D10 u Kosmonos, tam už je provoz také obnoven.

Na dálnici D5 se nehoda Škody Felicie, Škody Fabie a kamionu stala na 48. kilometru ve směru na Rozvadov. Při nehodě jeden člověk zemřel a další lidé utrpěli zranění, na silnici také zůstal rozsypaný náklad. Předběžné výpovědi svědků naznačují, že řidič Škody Felicie zřejmě vjel do protisměru a srazil se tam s kamionem. 

Podle mluvčí hasičů Pavly Jakoubkové se pak kamion převážející náklad štěpky převrátil na bok a štěpka se vysypala na Škodu Fabii. V ní se lehce zranila jedna žena středního věku, kterou převezla sanitka do rokycanské nemocnice se zhmožděnou páteří.

Smrtelné zranění utrpěl asi šedesátiletý muž jedoucí ve Škodě Felicia, která se převrátila na střechu, dodal mluvčí záchranné služby Vítězslav Sladký. Vrtulník pak převezl do nemocnice sedmiletého chlapce s otřesem mozku, dítě je prý mimo ohrožení života.

„U převráceného kamionu jímáme hydraulický olej. Potom bude nutné ve spolupráci s dálniční údržbou silnic přeložit vysypanou štěpku, uklidit a zamést vozovku a také postavit kamion na kola,“ upřesnila mluvčí hasičů.

Nehoda se stala v úseku, kde je delší dobu uzavírka kvůli rekonstrukci dálnice ve směru z Prahy na Plzeň, doprava je proto běžně svedena pro oba směry do pruhů vedoucích do Prahy. Kvůli nehodě se zastavil provoz úplně. Záchranáři žádali řidiče, aby sjížděli ve směru na Prahu v Mýtě a ve směru z Prahy v Cerhovicích. I tak se na dálnici tvořily kolony.