Muže, který zřejmě přepadl hernu v Praze 4, policie dopadla a obvinila

Policisté už dopadli a obvinili muže, který podle nich minulý týden přepadl se zbraní v ruce hernu na Praze 4. Za loupež mu hrozí až deset let vězení, policisté také navrhují vazbu. Mladého Vietnamce zadrželi v neděli odpoledne v České Kamenici na Děčínsku. Podle policejního mluvčího Tomáše Hulana chtěl utéct do Německa.

„Zákrokem samotným byl dnes již obviněný zjevně zaskočen. Jednak se spontánně doznal k loupežnému přepadení v ulici Štúrova, ale také se zároveň velice podivoval nad tím, jak je možné, že ho kriminalisté vypátrali právě v České Kamenici,“ dodal mluvčí.

Podle policistů přepadl muž hernu ve středu dopoledne a v té době byla uvnitř i tříletá dcera barmanky. Ta stihla utéct a dceru zamkla na záchodě. Na místě zasahovali také příslušníci z Útvaru rychlého nasazení, kteří děvče z objektu vyvedli. Pachatel ale z místa zřejmě utekl ještě před jejich zásahem.

„Při zákroku se podařilo zajistit i zbraň, se kterou obviněný 25. ledna loupil. Jednalo se o plynovou pistoli,“ uvedl Hulan. Muž byl už v minulosti několikrát stíhán pro majetkovou, drogovou a násilnou trestnou činnost.

Během vyšetřování policisté zjistili, že podezřelý hernu v uplynulém týdnu nejméně dvakrát navštívil. V jeho blízkosti se tehdy – stejně jako při středečním přepadení – pohybovala dvaadvacetiletá dívka, kterou policisté zadrželi v noci na čtvrtek. Podle policie se na loupeži podílela, i ona je obviněna z loupeže.