Zloděj, který přepadl hernu v Krči, stále uniká. Policie ale zadržela možného komplice

Policisté stále pátrají po muži, který ve středu přepadl se zbraní v ruce hernu v pražské Krči. V době přepadení se v herně kromě barmanky nacházela i její tříletá dcera, nikomu se naštěstí nic nestalo. Muž uloupil desítky tisíc korun a poté utekl. Policie ale v noci na čtvrtek zadržela ženu, která se podle nich na přepadení podílela.

Policie pátrá po 22letém Vietnamci Tran Anh Tuanovi, který byl v minulosti už sedmkrát stíhán pro majetkovou i násilnou trestnou činnost. „Kriminalisté ho vnímají jako nebezpečného, neboť se loupežného přepadení dopustil se zbraní v ruce,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Podle popisu na policejním webu měří hledaný mladík 175 centimetrů a má hubenou postavu. V obličeji má výrazné akné. V době přepadení byl oblečený do péřové prošívané bundy zelené barvy a do modrých džín.

V rámci pátrání po uprchlém pachateli přepadení krčské herny zveřejnila policie záběry z bezpečnostní kamery.

„Stále platí, že se nikdo nemá pokoušet tohoto muže zadržet sám. Jak již bylo řečeno, může být stále ozbrojen a nebezpečný. Pokud hledaného kdekoli zaznamenáte, předejte informaci neprodleně policistům a ti se o zadržení této osoby postarají,“ upozornil Hulan. Lidé mohou jakékoliv informace o pohybu nebo pobytu pachatele i pravděpodobné svědkyně přepadení sdělit na lince 158.

Policisté ale zadrželi svědkyni, která byla zachycena na záběrech bezpečnostních kamer, podle serveru iDNES.cz jde o manželku podezřelého. Nyní je obviněna z loupeže, kriminalisté pro ni navrhli vazbu.

Hernu mladík přepadl ve středu dopoledne. V podniku byla tou dobou barmanka se svou tříletou dcerou, kterou schovala na toalety a pak přivolala pomoc. Na místě zasahoval kromě pražských policistů i Útvar rychlého nasazení. Policisté děvčátko z objektu vyvedli. Pachatel, který byl údajně ozbrojen krátkou střelnou zbraní, z místa zřejmě utekl ještě před zásahem policie.