Muž ve Vyškově bezdůvodně napadl dvě děti. Skončil na psychiatrii

Vyškov - Dvě mladé dívky napadl ve středu odpoledne ve Vyškově muž. Zbraň nepoužil, na děti zaútočil kopáním a údery. Dívky utrpěly podle záchranné služby pouze lehká zranění. Policisté muže dopadli a lékař rozhodl o jeho umístění do psychiatrické léčebny. Nedávno skončil útok psychicky nemocné ženy tragédií, když útočnice ve Žďáru nad Sázavou zabila jednoho studenta a další lidi pobodala.

Dvě napadení v blízkosti gymnázia a v Dukelské ulici ve Vyškově včera lidé nahlásili na tísňovou linku policie. „Muž středního věku v odpoledních hodinách bezdůvodně na ulici fyzicky napadl osobu mladší patnácti let a nedaleko pak nezletilou studentku. V obou případech se jednalo o jednorázové útoky kopem a úderem a pachatel z místa utekl. Ani v jednom případě nepoužil muž žádnou zbraň,“ popsala útok policejní mluvčí Alice Musilová.

Policisté a strážníci pachatele dopadli za pomoci městských kamer. Muž nebyl pod vlivem alkoholu ani drog. „Přivolaný lékař rozhodl o jeho umístění do psychiatrické léčebny. Muž je podezřelý z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. U soudu mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ dodala Musilová.

Pokud se potvrdí, že muž útočil v souvislosti s psychickou nemocí, jednalo by se o další podobný případ z poslední doby. V polovině října zaútočila žena trpící schizofrenií na studenty Střední školy obchodní a služeb ve Žďáru nad Sázavou. Jeden student na následky pobodání zemřel, když se snažil bránit svoji spolužačku. Další tři studentky a jeden ze zasahujících policistů byli zraněni. Později se ukázalo, že žena podobný útok provedla už v roce 2012, kdy v Havířově pobodala vychovatelku a vzala si sedmiletou dívku jako rukojmí. Žena se s nemocí nejprve léčila na psychiatrickém oddělení, později byla propuštěna do ambulantní léčby.