Hranice uzavřely část frekventované cyklostezky Bečva. Úsek je nutné opravit

Hranice na Přerovsku uzavřely na zhruba dva měsíce frekventovaný úsek cyklostezky Bečva mezi Rybářemi a chatovou osadou Dříň. Důvodem je jeho špatný stav a nutná oprava. Bude stát jeden a půl milionu korun a hotová by měla být do konce června.

Cyklostezka je neprůjezdná od mostu na Rybáře po osadu Dříň. „Město Hranice otevíralo druhý úsek cyklostezky Bečva od Rybářů po chatovou osadu Dříň v červnu 2009. Celkem se opravuje několik míst na dvoukilometrovém úseku. Předpokládáme, že pokud nenastanou komplikace, stihneme cyklostezku opravit rychleji,“ řekl mluvčí radnice Petr Bakovský.

Poškozené úseky stavbaři v příštích týdnech vybagrují, upraví podloží a položí nový asfalt. Podle předběžných plánů města budou práce trvat do konce června. „Chtěli bychom, aby skončily co nejdříve, ať můžeme cyklisty na tuto oblíbenou cyklostezku pustit znova,“ doplnil Bakovský.

Cyklostezku Bečva, která patří k nejdelším v Česku, využívají cyklisté při cestě směrem na Týn nad Bečvou a Lipník nad Bečvou. Odtud poté mohou pokračovat dál na Přerov. Opravovaný úsek se objet nedá, cyklisté mohou místo projít po jeho okraji.

Stavba další etapy cyklostezky Bečva v Hranicích
Zdroj: Luděk Peřina/ČTK

Každý rok přibývají nové úseky

Cyklostezka Bečva vede od pramenů Rožnovské a Vsetínské Bečvy až po soutok s Moravou. Měří přibližně sto šedesát kilometrů. V Olomouckém kraji prochází přes tři velká města – Hranice, Lipník nad Bečvou a Přerov. Každoročně přibývají nové úseky, nová trasa se začala budovat od konce března také přímo v Hranicích.

Nový úsek naváže na cyklostezku vedoucí od Ústeckého mostu po Partyzánskou ulici, nyní bude pokračovat až k mostu v Mostní ulici. Odtud budou moci cyklisté pokračovat po stezce směrem na Lipník nad Bečvou právě přes místní část Rybáře, kde začala oprava. Stavba téměř osm set metrů dlouhé nové trasy vyjde na více než 4,5 milionu korun, uvedli zástupci města.