D2 u Hustopečí uzavřela hromadná nehoda. Zemřeli dva silničáři, další lidé jsou zranění

Dálnici D2 u Hustopečí na Břeclavsku ve směru na Brno uzavřela nehoda. Srazila se dvě osobní auta a dodávka. Policejní mluvčí Bohumil Malášek sdělil, že dva lidé zemřeli a osm je zraněných. Nehoda se stala v místě prací na údržbě dálnice, oba mrtví jsou silničáři, kteří tam pracovali, uvedl Malášek. Dálnice byla ve směru na Brno neprůjezdná do 22:00, informovala policie.

„Jeden člověk utrpěl při nehodě zranění neslučitelná se životem a zemřel ještě před naším příjezdem, druhého zraněného v bezvědomí se snažili záchranáři oživit, bohužel pokusy o oživení nebyly úspěšné. Osm středně a lehce zraněných pacientů jsme odvezli do brněnských nemocnic a Nemocnice Břeclav,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Dvořáček. 

Na místo vyjely dvě záchranářské posádky s lékařem, tři bez lékaře i velkokapacitní sanitka. O pomoc požádali záchranáři o kolegy z Vysočiny, kteří na místo poslali vrtulník, ten byl ale v průběhu záchranné akce odvolán.

Redaktorka Helena Ondřejová z místa nehody (zdroj: ČT24)

Jako první byli na místě hasiči. „Dorazily tři jednotky z Hustopečí, Židlochovic a Břeclavi, na místě byla tři havarovaná vozidla. Hasiči začali poskytovat první pomoc do příjezdu záchranářů. Poté provedli protipožární opatření na havarovaných autech,“ doplnil mluvčí hasičů Filip Venclovský.

Objízdná trasa vedla přes Hustopeče a Židlochovice, v hustém provozu se tvořily kolony.