Ani ne před rokem v Plzni otevřeli opravený most generála Pattona. Už je zvlněný

Pattonův most v Plzni potřebuje další rekonstrukci (zdroj: ČT24)

Na mostě generála Pattona v Plzni se na několika místech zvlnil asfalt. Frekventovaný most, který spojuje centrum města s největším plzeňským sídlištěm, přitom nedávno prošel celkovou rekonstrukcí, jež skončila před necelým rokem.

V listopadu 2018 se po celkové, půldruhého roku trvající rekonstrukci slavnostně otevřel most generála Pattona v Plzni. Dnes už je na několika místech asfalt zvlněný. „Samozřejmě nemáme radost, že se takový problém objevil relativně krátce po skončení rekonstrukce,“ přiznal náměstek pro dopravu Michal Vozobule (TOP 09).

Dopravní propojení Plzně
Zdroj: ČT24

Most opravovala stavební firma Colas, investici zadalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). „Příčina je v některé ze spodních asfaltových vrstev, protože souvrství je z několika vrstev, zhruba ze čtyř,“ poznamenal mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Zkušební laboratoř teď bude muset zjistit, kde problém vězí. „Pravděpodobně se budeme ubírat nedestruktivními metodami, protože na mostě jsou zkoušky odběrů vzorků složitější,“ sdělil stavbyvedoucí Colasu Tomáš Vodička. 

Most generála Pattona spojuje centrum města a největší plzeňské sídliště, denně tudy projede téměř šedesát tisíc aut. Povrch mostu by se měl opravit ještě před zimou, trvat by to mělo jen několik dní. Dosud to nešlo kvůli opravě sousedního Rooseveltova mostu.