Víkend bude oblačný, při vyjasnění může být kolem sedmnácti stupňů

Obloha zřejmě bude o nadcházejícím prodlouženém víkendu často zatažená, ojediněle může slabě pršet nebo mrholit. Při vyjasnění mohou denní teploty vystoupat až k sedmnácti stupňům, tepleji by mělo být především v neděli. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pátek i sobotu bude obloha zatažená s nízkou oblačností, mohou se vyskytnout mlhy a ojediněle mrholení. Vyjasnění očekávají meteorologové zejména na horách. Noční teploty v pátek klesnou na deset až šest stupňů, v sobotu by měly být zhruba o dva stupně vyšší. Přes den teploty vystoupají na jedenáct až patnáct stupňů a při slunečním svitu může být i kolem sedmnácti stupňů. Tepleji a slunečněji by podle meteoroložky ČT Marie Odstrčilové mělo být na východě republiky.

I v neděli meteorologové očekávají zataženo či oblačno. Ojediněle může slabě pršet či mrholit. Noční teploty klesnou na dvanáct až osm stupňů, přes den teploměr ukáže třináct až sedmnáct stupňů. Na východě, kde bude oblačnosti méně, může být kolem devatenácti stupňů. Podle Odstrčilové by teploty v některých oblastech, zejména ve východní polovině Česka, mohly překročit i dvacet stupňů. „Možná budou někde i překročeny teplotní rekordy,“ doplnila.

V pondělí, na kdy připadá státní svátek, by mělo být oblačno až zataženo, místy polojasno. Teploty v noci budou asi o dva stupně nižší než v neděli a denní teploty se vrátí mezi jedenáct až patnáct stupňů. Při vyjasnění teploměr ukáže kolem sedmnácti stupňů. Podobné počasí bude podle předpovědi pokračovat i v příštím týdnu.

Předpověď počasí (24. října 2024) (zdroj: ČT24)