O víkendu bude do deseti stupňů, na horách bude sněžit

Studio 6: Předpověď počasí na nadcházející víkend (zdroj: ČT24)

Na víkend se ochladí. Nejvyšší denní teploty se budou držet pod deseti stupni. Sobota bude deštivá, na horách může padat sníh. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

„V pátek bude postupovat přes naše území k východu zvlněná studená fronta. Za ní k nám bude od severozápadu až západu proudit chladnější oceánský vzduch,“ uvedli meteorologové.

V pátek bude zataženo až oblačno, večer od západu i polojasno. Místy se vyskytnou přeháňky či déšť, zejména na horách. V polohách nad tisíc metrů může sněžit. V noci bude sedm až tři stupně, denní teploty vystoupají na sedm až jedenáct stupňů.

V sobotu bude od západu na většině území občas pršet. Sníh bude padat od 700 metrů nad mořem, v neděli pak i v polohách od 600 metrů. Noční teploty klesnou na pět až jeden stupeň, při zmenšené oblačnosti může být i stupeň pod nulou. Přes den teploměr ukáže čtyři až devět stupňů.

V noci už může mrznout

V neděli bude oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Občasné přeháňky budou během dne od jihozápadu ubývat. Teploty v noci klesnou na čtyři stupně až nulu, při zmenšené oblačnosti mohou být i dva stupně pod nulou. Přes den se teploty budou pohybovat mezi čtyřmi a osmi stupni.

V příštím týdnu by pak podle meteorologů měl do střední Evropy proudit od západu teplejší vzduch.