Odešla Natalie Coleová. Zůstane Unforgettable

Ve věku pětašedesáti let zemřela americká jazzová zpěvačka a devítinásobná držitelka ceny Grammy Natalie Coleová. Zpěvačka, jejímž otcem byl slavný hudebník Nat King Cole, vystupovala na světové scéně od šedesátých let, velký úspěch zaznamenalo hlavně její album Unforgettable z roku 1991.

Natalie Coleová, která se původně prosadila stylem rhythm and blues a později přešla přes taneční soul a pop k jazzu, prodala miliony nahrávek. Jako dcera jazzového pianisty a zpěváka vystupovala už od jedenácti let, ještě o pět let dřív se objevila na otcově vánočním albu.

V roce 1975 vydala debutové album Inseparable, za něž získala zlatou desku i dvě ceny Grammy. Obrovský úspěch jí přineslo zejména album Unforgettable z roku 1991, jež obsahuje stejnojmenný virtuální duet otcovy nejznámější písně.

V roce 2000 se Coleová v autobiografii Anděl na mém rameni přiznala k drogové závislosti a odvykací léčbě. O rok později byl její příběh zfilmován ve snímku Žít pro lásku: Příběh Natalie Coleové, kde třikrát rozvedená zpěvačka ztvárnila samu sebe.

Coleová trpěla dlouhodobými zdravotními problémy, které byly důsledkem užívání drog; v roce 2009 podstoupila transplantaci ledviny. Ve čtvrtek zemřela v losangeleské nemocnici Cedar Sinai na selhání srdce.