DOT504 roztančil kruté hry lovců

Praha - V divadle Ponec představil český taneční soubor DOT504 nový projekt – Mah Hunt. Choreografie s námětem vábení a lovu vznikla ze spolupráce dvou tanečníků, Lenky Vágnerové a Pavla Maška. Tanečníci zkoumají různé podoby lovu - mezi zvířaty, mezi člověkem a zvířetem i mezi lidmi navzájem.

„Zobrazujeme lovy, jež jsou mnohdy zbytečné. Člověk často loví nikoli pro obživu, ale z důvodu zvláštní a kruté zábavy anebo pro velký byznys,“ uvedla k představení tanečnice Lenka Vágnerová. „Chtěli jsme ukázat vztah lovce a oběti, ať už mezi zvířaty či lidmi,“ doplnil Pavel Mašek.

Pravidla lovu nejsou jasně daná, z lovce se může snadno stát kořist a naopak. V jednotlivých choreografiích se role neustále mění. Představení Mah Hunt zahajuje v Ponci letošní divadelní sezonu. V rámci projektu TVAR se tu představí čeští tanečníci, kteří žijí dloudobě v zahraničí.

Reportáž Martiny Čurdové (zdroj: ČT24)

DOT504

je první, plně profesionální soubor fyzického tanečního divadla v České republice, který v Praze v roce 2006 založila umělecká ředitelka souboru Lenka Ottová. Jejím cílem bylo vybudovat v České republice mezinárodně respektovaný soubor, který na české scéně chyběl a který mohl nabídnout zázemí výjimečným tanečníkům a výrazně zasáhnout do rozvoje současného tance. Vzhledem k prokazatelným úspěchům souboru na české i mezinárodní scéně, jsou její cíle v plném rozsahu naplňovány.

DOT504 je charakteristický vysokou technickou úrovní, kreativitou a výraznými osobnostmi nejen z řad interpretů, ale především tvůrců jednotlivých projektů. Ke spolupráci jsou zvány osobnosti, které úspěšně působí na mezinárodní scéně v oboru fyzického tanečního divadla a které mohou přinést současnému českému tanci inspirující změnu.

  • DOT504 / Mah Hunt autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1930/192904.jpg
  • DOT504 / Mah Hunt autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1930/192906.jpg