TÉMA

Žijeme Pardubice

ANO vyloučilo bývalého pardubického primátora Charváta a šéfa rozvojového fondu Drenka

Předsednictvo hnutí ANO rozhodlo o vyloučení bývalého pardubického primátora Martina Charváta a šéfa Rozvojového fondu Pardubice Michala Drenka kvůli kauze na pardubickém magistrátu. Oznámil to předseda hnutí Andrej Babiš. Hnutí také provede audit ve své pardubické organizaci a svolá mimořádný sněm krajské organizace. Její rozpuštění neočekává.
22. 11. 2023Aktualizováno22. 11. 2023, 18:38|

Pardubice poskytnou pro školní výuku ukrajinských dětí jednu ze svých budov

Město Pardubice poskytne pro výuku dětí z Ukrajiny jednu ze svých budov. Nejdřív udělá za milion korun drobné opravy, fungovat by mohla od června. Míst ve školách zřizovaných Pardubicemi je jinak nedostatek.
2. 5. 2023|

Pardubice povede ANO s Žijeme Pardubice a Společně pro Pardubice. Lídři podepsali koaliční dohodu

Město Pardubice povede hnutí ANO, Žijeme Pardubice a Společně pro Pardubice. Koalice má těsnou většinu 20 hlasů. Primátorem bude Jan Nadrchal, lídr ANO, které volby v Pardubicích v září vyhrálo. Lídři uskupení v pátek podepsali koaliční dohodu. Ustavující zastupitelstvo se uskuteční v pondělí 17. října. Město bude mít opět čtyři náměstky primátora.
14. 10. 2022|

SPOLU jde v Pardubicích do opozice. V koalici by prý nemohlo realizovat svůj program

Pardubické uskupení SPOLU, které bylo ve volbách druhé a jednalo o koaliční spolupráci, nakonec půjde do opozice. Koaliční většina na pardubickém magistrátu je podle něj levicová a SPOLU by nemohlo uskutečňovat svůj program, uvedlo v tiskovém prohlášení uskupení, které tvoří ODS, TOP 09 a KDU-ČSL.
10. 10. 2022|

V Pardubicích už je téměř domluvená koalice. Vládnout chtějí ANO, SPOLU a Žijeme Pardubice

V Pardubicích by po komunálních volbách mohla pokračovat dosavadní koalice ANO, SPOLU a Žijeme Pardubice. Diskuze se vede ještě o tom, že by se mohlo přidat uskupení Společně pro Pardubice.
27. 9. 2022|

Volby v Pardubicích vyhrálo ANO, druhá je koalice SPOLU

Komunální volby v Pardubicích vyhrálo hnutí ANO, získalo 28,84 procenta hlasů a dvanáct křesel v zastupitelstvu. Na druhém místě je koalice SPOLU s 20,23 procenty a devíti mandáty. Vítězné ANO už vytvořilo vyjednávací tým o budoucí koalici s uskupením Žijeme Pardubice, které se umístilo třetí se ziskem 11,11 procenta a čtyř křesel. Voličská účast dosáhla 40,89 procenta.
24. 9. 2022Aktualizováno25. 9. 2022, 01:36|