TÉMA

Všesokolský slet

V pražském Edenu si zacvičili i malí sokoli z Ukrajiny. Doma trénovali v krytech

Na všesokolský slet do Prahy přijely v uplynulém týdnu také děti z válkou zmítané Ukrajiny. Zhruba sedmdesátka dětí si tak přijela splnit svůj sen a zapomenout na každodenní problémy ve své vlasti. Děti rok a půl nacvičovaly v rodném Malynu nedaleko Žitomiru, často v protileteckých krytech za doprovodu sirén a výbuchů. Děti v rámci svého výletu vyrazily dokonce i do Karlových Varů, kde se mohly vyfotit na festivalovém červeném koberci.
6. 7. 2024|

Sokolové zakončili svůj slet hromadnými skladbami

Hromadnými skladbami vyvrcholil sedmnáctý všesokolský slet v Praze. Na fotbalovém stadionu v pražském Edenu během čtvrtečního večera a pátečního odpoledne cvičilo na dvacet tisíc Sokolů, a to všech generací. Zhruba patnáct set jich přijelo za zahraničí – například z USA, Austrálie nebo Ukrajiny. Hromadných skladeb bylo celkem šestnáct. Týdenní akce nabídla také výstavy, koncerty či akrobatická vystoupení v centru Prahy.
5. 7. 2024|

V Praze vrcholí všesokolský slet

V pražském Edenu vrcholí sedmnáctý všesokolský slet. Na ploše stadionu v jeden moment vystupuje až dva tisíce cvičenců, kteří postupně předvádějí dvanáct skladeb. Celkově se akce zúčastní na dvacet tisíc sportovců. Přípravy představení zabraly šest let a účastní se ho zástupci Sokola a dalších sportovních organizací z několika zemí světa.
4. 7. 2024|

Sokol je organizace mladá duchem i členskou základnou, říká starosta Chlumský

Naším úkolem je představit Sokol jako moderní spolek a slet je pro to obrovskou příležitostí, uvedl v pořadu Události, komentáře člen České obce sokolské, který má na starost marketing a komunikaci, Marek Tesař. Starosta České obce sokolské Martin Chlumský zmínil, že představa, že jde o událost starších lidí, neodpovídá realitě. Více než dvě třetiny naší členské základny mají do šestadvaceti let a dětí do osmnácti let máme skoro padesát procent, podotkl.
4. 7. 2024|

V Praze vrcholí přípravy sedmnáctého všesokolského sletu

V pražském Edenu vrcholí přípravy na první hromadné cvičení účastníků sedmnáctého všesokolského sletu. Přijela seskupení z celého Česka i ze Spojených států, Austrálie, Ukrajiny, Slovenska nebo Dánska. Dvanáct skladeb propojí všechny generace a vystoupení se zúčastní až dvacet tisíc cvičenců
3. 7. 2024|

Kapsáři cílí i na sokolský slet, varuje policie

Všesokolský slet v Praze je zhruba v polovině. Policie kvůli němu posílila hlídky a přímo ve Vršovicích, kde program vyvrcholí, postavila mobilní pracoviště. I kvůli akci, kterou navštíví necelých dvacet tisíc účastníků, policisté varují před kapsáři. S těmi se hlídky potýkají v Praze více než kdekoliv jinde v republice, v roce 2023 se více než polovina takových krádeží stala právě v hlavním městě.
2. 7. 2024|