TÉMA

Simona Postlerová

Zemřela herečka Simona Postlerová

Ve věku 59 let zemřela herečka a dabérka Simona Postlerová. Uvedl to deník Blesk a Nadační fond Dvojka Srdcem, jehož byla Postlerová patronkou. Hvězda snímků Probudím se včera nebo Jedna kočka za druhou zesnula podle Blesku ve svém bytě na pražských Vinohradech.
5. 5. 2024Aktualizováno5. 5. 2024, 20:04|

Rázlová a Roden točí film Tancuj, Matyldo. Ona je zpěvačka s Alzheimerem, on její citově vyprahlý syn

Waltzing Matilda, jedna z nejznámějších písní nazpívaných mimo jiné Tomem Waitsem, se stala součástí inspirace tvůrců celovečerního filmu Tancuj, Matyldo. Do rolí bývalé barové zpěvačky a bohémské Matyldy, u níž propuká Alzheimerova choroba, a jejího syna, citově uzavřeného soudního exekutora Karla, tvůrci obsadili Reginu Rázlovou a Karla Rodena. Ti se setkávají spolu před kamerou úplně poprvé, v minulosti však Rázlová působila jako Rodenova pedagožka na DAMU. Natáčení probíhá v Praze, později se štáb přesune do Plzně nebo Bratislavy. Koproducentem je Česká televize.
19. 7. 2022|

Český román vrací do Divadla na Vinohradech Scheinpflugovou a Čapka

Pražské Divadlo na Vinohradech se pustilo do adaptace Českého románu Olgy Scheinpflugové. Kniha, psaná v napjatých dobách, je odkazem ke snahám o československou samostatnost, především se ale stala dokladem velkého milostného vztahu mezi autorkou a jejím manželem – spisovatelem Karlem Čapkem.
28. 9. 2020|

Klaun, který sám klauny maluje. Herec Viktor Preiss vystavuje své obrazy

Herec Viktor Preiss se představuje v nezvyklé roli. Poprvé v životě vystavuje své litografie a kresby, a to v dobřichovické Galerii Bím. Výstava nazvaná prostě Můj svět nezapře inspiraci divadlem, součástí expozice jsou ale také ukázky Preissových veršů.
28. 12. 2019|