TÉMA

Šenov

Včely na Ostravsku otrávil postřik řepky. Chemické látky našli veterináři ve všech vzorcích

Včely, které před dvěma týdny uhynuly v Šenově nedaleko Ostravy, zabil postřik řepkových polí. Potvrdily to laboratorní testy, které provedl Státní veterinární ústav. Masivní úhyn včelstev hlásili jejich majitelé poté, co jeden ze zemědělců provedl noční postřik řepkových polí bez včasného ohlášení. Včelaři se tak na případné ohrožení nemohli připravit.
6. 6. 2019Aktualizováno6. 6. 2019, 17:12|

Zemědělec neoznámil postřik řepky. Včelařům v okolí Šenova uhynula včelstva

Zhruba desítce včelařů z okolí Šenova na Ostravsku uhynula včelstva, podle chovatelů kvůli postřiku řepkových polí. Ten údajně provedl jeden z tamních zemědělců v noci, aniž by o tom včelaře předem informoval. Ti tak nemohli okamžitě zareagovat. Případem se už zabývá státní veterinární správa.
22. 5. 2019|

Šenov má nový územní plán. Umožní výstavbu až dvou stovek domů

Zastupitelé Šenova v úterý na mimořádném jednání schválili nový územní plán. V šestitisícovém městě sousedícím s Havířovem umožní výstavbu až dvou set rodinných domů. Proti plánu protestovala část místních, obávají se příliš husté zástavby a vzniku sídliště.
20. 11. 2018|

Okrsková volební komise v Šenově zřejmě chybovala, řeší to soud

Okrsková volební komise v okrsku číslo tři v Šenově u Ostravy zřejmě chybovala v zápisu o počtu odevzdaných hlasů v komunálních volbách. Není vyloučeno, že chyba mohla ovlivnit složení zastupitelstva. Předseda okrskové volební komise už požádal krajský soud o přepočítání počtu hlasů v daném okrsku.
10. 10. 2018|

Místo milionů za pojišťovací podvod půjde za mříže. Najal si „pyrotechniky“ k likvidaci vily, při výbuchu zahynuli

Olomoucký vrchní soud ve středu pravomocně potvrdil čtyřletý trest šestapadesátiletému Chorvatu Goranu Bobanovi za pojišťovací podvod a neposkytnutí pomoci. Podle obžaloby dal v roce 2015 vyhodit do vzduchu svou luxusní vilu v Šenově u Nového Jičína.
6. 6. 2018|