TÉMA

Samopaly

Nejvyšší správní soud znovu otevřel spor o pokutu za nákup policejních samopalů

Ministerstvo vnitra by mohlo zvrátit někdejší rozhodnutí o pokutě za nákup pušek a samopalů pro policii. Za smlouvu bez zakázky udělil 800tisícovou sankci Úřad pro ochranu hospodářské soutěže a potvrdil ji jihomoravský krajský soud, ale Nejvyšší správní soud nyní vrátil spor na krajskou úroveň.
10. 3. 2023|

Fiala mluvil se Zelenským. Česko pošle Ukrajině tuny pohonných hmot a tisíce kulometů

Česká vláda v sobotu schválila další pomoc Ukrajině, která čelí ruskému útoku. Do země pošle třicet tisíc pistolí, sedm tisíc útočných pušek, tři tisíce kulometů, několik desítek odstřelovacích pušek a asi milion nábojů, oznámila ministryně obrany Jana Černochová (ODS). Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN) doplnil, že na Ukrajinu poputují i poptávané pohonné hmoty. Premiér Petr Fiala (ODS) se do obléhaného Kyjeva spojil s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.
26. 2. 2022Aktualizováno26. 2. 2022, 21:26|

30 let zpět: Pachatele krádeže zbraní se nedařilo vypátrat

Na střední odborné škole federálního policejního sboru v Holešově došlo před třiceti lety k jedné z největších krádeží zbraní u nás. Zloději vzali sedmdesát samopalů a dvanáct pistolí. Ani po týdnu se vyšetřovatelům nepodařilo najít pachatele.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
27. 12. 2021|