TÉMA

Petr Pavlík

Opravdu jsem podcenila komunikaci, přiznala končící ministryně pro vědu Langšádlová

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) podá demisi, protože ztratila podporu své mateřské strany. Vedení TOP 09 vadilo, že neumím veřejně prodat svou práci, řekla Langšádlová v rozhovoru Deníku N. Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil její práci, o nástupci chce mít jasno příští týden. Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová potvrdila, že o něm rozhodne během příštího týdne předsednictvo strany.
25. 4. 2024Aktualizováno25. 4. 2024, 20:21|

Jiří Růžička obhájil senátorský mandát už v prvním kole

Senátorem ve volebním obvodu Praha 6 bude Jiří Růžička (za TOP 09). Hned v prvním kole získal nadpoloviční počet hlasů, 50,28 procenta. Druhá Dana Balcarová (Piráti) dostala 14,97 procenta hlasů. Voleb se zúčastnilo 47,36 procenta voličů, o hlasy usilovalo osm kandidátů. Růžička je třetím zvoleným senátorem v prvním kole v letoších senátních volbách.
25. 9. 2022|

Lidé vyznávají vaši Popelku, jako kdyby to byla naše národní postava, říká režisérka norského remaku

Tvůrci norského zpracování Popelky chtěli navázat na původní film, zároveň se ale snažili o moderní výraz. V Událostech, komentářích to řekla režisérka remaku Tři přání pro Popelku Cecilie A. Mosliová. Filmařka také uvedla, že považuje za poctu, že se její snímek promítá i v České republice.
21. 12. 2021|

Michal Hašek bude náměstkem na ministerstvu vnitra, nahradí Jakuba Kulhánka

Náměstkem na ministerstvu vnitra se po odchodu Jakuba Kulhánka (ČSSD) do čela diplomacie stal bývalý předseda Asociace krajů Michal Hašek (ČSSD). Oznámil to vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Výběrové řízení na šéfa legislativní sekce vyhrál po odchodu Petra Mlsny do čela Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Vokáč.
27. 4. 2021Aktualizováno27. 4. 2021, 23:21|

Ministr školství Plaga odvolal politického náměstka Pavlíka z ČSSD. Byl prý málo vytížený

Předseda pražské ČSSD Petr Pavlík má před sebou poslední dva dny ve funkci náměstka ministra školství. Ministr Robert Plaga (ANO) jej odvolal s platností ke konci srpna. Upozornil na to web Novinky.cz. Mluvčí ministerstva školství ujistila, že ministr předem informoval šéfa ČSSD Jana Hamáčka. Odvolání Pavlíka zdůvodnil úřad potřebou úspor a Pavlíkovou nízkou vytížeností ve funkci.
29. 8. 2019|