TÉMA

Operační sál

Pardubická nemocnice má nový pavilon centrálního urgentního příjmu za dvě miliardy

Společnost Nemocnice Pardubického kraje ve čtvrtek slavnostně otevřela nový pavilon urgentního příjmu a chirurgických oborů v pardubické nemocnici. Stavba stála téměř dvě miliardy korun, což z ní činí největší investici v historii kraje. Na financování se využila dotace pět set milionů korun z evropského programu REACT-EU. V příštích dnech se do budovy začnou stěhovat lékaři a sestry a pavilon uvedou skutečně do provozu, řekl generální ředitel společnosti Tomáš Gottvald.
29. 2. 2024|

V děčínské nemocnici se kvůli stavbě nového pavilonu nebude rok operovat

V děčínské nemocnici začala stavba nového pavilonu. To ale bude po dobu jednoho roku znamenat řadu omezení v chodu zdravotnického zařízení. Mimo provoz budou například operační sály. Chirurgické zákroky se tak přesunou do nemocnic v Rumburku a Litoměřicích, tam budou muset dojíždět pacienti i lékaři. Nemocnice v Děčíně je přitom za normálních okolností spádová zhruba pro sto tisíc obyvatel.
3. 1. 2023|

Spory rodičů hospitalizovaných dětí s nemocnicemi má utnout návod chystaný ministerstvem

Ministerstvo zdravotnictví dokončuje návod, který by měl předcházet sporům rodičů hospitalizovaných dětí s nemocnicemi. Takzvaný metodický pokyn sjednotí postupy zdravotnických zařízení a jasně vymezí, jak mají přistupovat k přítomnosti rodičů pacientů na jednotce intenzivní péče nebo během jejich uspávání při plánovaných zákrocích. Dokument, jehož návrh má ČT k dispozici, plánuje resort zveřejnit v únoru.
1. 12. 2022|