TÉMA

Násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci

Soud podmíněně zastavil stíhání mladíka, který vyhrožoval bombovými útoky v cizině

Okresní soud Plzeň-sever podmíněně zastavil stíhání mladíka, který čelil obžalobě z vyhrožování bombovými útoky v cizině. Nařídil mu sociální výcvik a psychologické poradenství, další rok a půl pak nesmí spáchat trestný čin. Vyplývá to z pravomocného rozhodnutí, které ČT získala. Muž z Plzeňska v roce 2021 vyhrožoval přes sociální síť odpálením bomby ve dvou mediálních firmách v USA a Švédsku. Českou policii na případ upozornila americká FBI.
24. 6. 2024|

Muž, který vyhrožoval rodině střelce z filozofické fakulty, přiznal vinu. Zaplatil 15 tisíc korun

Státní zástupce odložil případ muže z Vysočiny, který vyhrožoval rodině střelce z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. K činu se přiznal a zaplatil 15 tisíc korun na pomoc obětem trestné činnosti. České televizi to řekl okresní státní zástupce v Jihlavě Kamil Špelda. Policisté muže zadrželi den po střelbě a odebrali mu legálně drženou zbraň. Hrozily mu až tři roky vězení.
10. 1. 2024|

Policie obvinila dva muže kvůli vyhrožování pobodáním Tomia Okamury

Policie obvinila dva muže ze severu Čech kvůli videonahrávce, na které jeden z nich vyhrožuje pobodáním šéfa SPD Tomia Okamury. Druhý obviněný nahrávku živě vysílal na sociální síti. V případě odsouzení jim hrozí až tři roky za mřížemi. České televizi to sdělila mluvčí policie v Libereckém kraji Vladimíra Šrýtrová. Deník N uvedl, že účastníci setkání v českolipské restauraci tvrdí, že šlo o nadsázku.
21. 9. 2021|