TÉMA

Milan Vašina

Rusko obvykle řekne, co proti nám použije, ale my jsme k tomu někdy hluší, soudí Landovský

Rusko bychom měli studovat, protože zpravidla řekne, co proti nám použije, jakou aktivitu proti nám započne, ale my jsme k tomu jen někdy hluší, řekl v Interview ČT24 končící velvyslanec Česka při NATO Jakub Landovský. Reagoval tak mimo jiné na zprávy, že tajné služby v různých evropských zemí varují vlády, že Moskva plánuje sabotážní akce napříč kontinentem.
včera|

Novým ředitelem Správy Pražského hradu bude ekonom Vyhnánek

Novým ředitelem Správy Pražského hradu bude od soboty dosavadní šéf finančního odboru Kanceláře prezidenta republiky (KPR), ekonom Pavel Vyhnánek. V páteční tiskové zprávě to oznámila vedoucí oddělení komunikace KPR Karolína Blinková. Vyhnánek nahradí Vladimíra Sonntaga, který funkci zastával zhruba rok a rezignoval z osobních důvodů.
19. 4. 2024Aktualizováno19. 4. 2024, 11:02|

Vašina požádá o prověrku a chce pokračovat v otevírání Hradu, organizační změny nechystá

Současná organizační struktura Kanceláře prezidenta republiky (KPR) je podle jejího nového vedoucího Milana Vašiny nastavena logicky. Věří, že potvrdí svoji funkčnost. Neplánuje nyní žádné kroky, které by se organizace týkaly, řekl na páteční tiskové konferenci na Pražském hradě. Vašina také požádá neprodleně o bezpečnostní prověrku na stupeň tajné.
16. 2. 2024Aktualizováno16. 2. 2024, 12:58|

Vohralíková končí na Hradě, od pátku ji nahradí Vašina

Poslední den je ve funkci vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Jana Vohralíková. Odchod zdůvodnila osobními důvody. Od pátku ji nahradí manažer a výkonný ředitel středoevropské pobočky Aspen Institutu Milan Vašina, který je také bývalým generálním ředitelem české a slovenské pobočky operátora T-Mobile.
15. 2. 2024|

Vohralíková skončí v čele prezidentské kanceláře, nahradí ji manažer Vašina

Jana Vohralíková, která nastoupila loni v březnu spolu s prezidentem Petrem Pavlem, k 15. únoru skončí jako vedoucí jeho kanceláře. Podle Hradu odchází z osobních důvodů. Jako nástupce si Pavel vybral ředitele středoevropské pobočky Aspen Institutu Milana Vašinu.
25. 1. 2024Aktualizováno25. 1. 2024, 21:23|